Θερινό Σινεμά – «Ο επίμονος κηπουρός»

00:35 8/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016, ώρα 23:00
ΕΡΤ2

THE CONSTANT GARDENER

Πολιτικό θρίλερ και αισθηματικό δράμα

Ο Βρετανός διπλωμάτης Τζάστιν Κουέιλ (Ρέιφ Φάινς), γνωρίζει τη δυναμική, ανεξάρτητη και μαχόμενη οικολόγο ακτιβίστρια Τέσα (Ρέιτσελ Βάις), την παντρεύεται και αμέσως φεύγουν για μια διπλωματική αποστολή στο Ναϊρόμπι. Όταν η Τέσα βρίσκεται βάναυσα δολοφονημένη μαζί μ’ έναν Αφρικανό γιατρό σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Κένυας, όλοι στο Βρετανικό Προξενείο θεωρούν ότι ο διπλωμάτης σύζυγός της, άνθρωπος φιλήσυχος και χαμηλών πάντα τόνων, θα αφήσει σ’ εκείνους να χειριστούν

το ζήτημα. Σφάλλουν, όμως, γιατί ο Τζάστιν, που λάτρευε την Τέσα, παρόλο που κυκλοφορούσαν φήμες ότι εκείνη τον απατούσε, αποφασίζει για πρώτη φορά στη ζωή του, να αναλάβει δράση. Αρχίζει, λοιπόν, να διερευνά με πάθος το μυστηριώδη θάνατο της γυναίκας του, κάτι που τον οδηγεί σε επικίνδυνες αποκαλύψεις για τη δραστηριότητα των πανίσχυρων φαρμακοβιομηχανιών στη Μαύρη Ήπειρο.

Ο ταλαντούχος Βραζιλιάνος κινηματογραφιστής Φερνάντο Μεϊρέλες (υποψήφιος για Όσκαρ σκηνοθεσίας 2002 – «Η πόλη του Θεού») μεταφέρει με μοναδική μαεστρία στη μεγάλη οθόνη το μπεστ-σέλερ του διάσημου Βρετανού συγγραφέα Τζον Λε Καρέ, μια δυνατή ιστορία αγάπης και ταυτόχρονα ένα συναρπαστικό πολιτικό θρίλερ.

Οι εκπληκτικές ερμηνείες, η χημεία μεταξύ των πρωταγωνιστών και η κίνηση της κάμερας σε κάνουν να πιστέψεις στην αλήθεια των χαρακτήρων.

Η ταινία έχει αποσπάσει 32 βραβεία και 58 υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων:

Όσκαρ Β΄ γυναικείου ρόλου 2006 για τη Ρέιτσελ ΒάιςΧρυσή Σφαίρα Β΄ γυναικείου ρόλου 2006 για τη Ρέιτσελ ΒάιςΒραβείο BAFTA Καλύτερου Μοντάζ

Έτος παραγωγής: 2005

Διάρκεια:

Keywords
Τυχαία Θέματα