Ο Γκριεζμάν «σκότωσε» με δύο γκολ τη Γερμανία

00:46 8/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Χρειάστηκε να περάσουν 58 χρόνια για να γευτεί η Γαλλία τη χαρά της νίκης επί της Γερμανίας σε επίσημο αγώνα και ήταν σίγουρα η πιο γλυκιά «εκδίκηση» για τους «τρικολόρ» που με πρωταγωνιστή τον Γκριεζμάν (45΄+2 πέναλτι, 72΄) νίκησαν στη Μασσαλία με 2-0 τους παγκόσμιους πρωταθλητές και προκρίθηκαν στον τελικό του Euro2016 την Κυριακή με αντίπαλο την Πορτογαλία.

Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ θα διεκδικήσει το τρίτο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην ιστορία τους (1984, 2000) και δεύτερο ως διοργανωτές μετά το

1984.

Οι Γάλλοι μπήκαν φορτσάτοι στο «Βελοντρόμ» και μόλις στο 6ο λεπτό ο Γκριεζμάν έχασε σπουδαία ευκαιρία, όμως ο Νόϊερ με υπερένταση απέκρουσε το αδύναμο σουτ του Γάλλου στράϊκερ.

Προϊόντος του χρόνου η Γερμανία ισορρόπησε το παιχνίδι και ανέκτησε πλήρως τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή και άρχισε να επιτίθεται κατά κύματα προς τα καρέ του Λιορίς. Στο 13΄ και σε γύρισμα του Τσαν από τα δεξιά ο Μίλερ έκανε την προβολή αστοχώντας για λίγο, ενώ στο επόμενο λεπτό η μπάλα έφτασε στον Τσαν που σούταρε απευθείας, υποχρεώνοντας σε δύσκολη επέμβαση τον Γάλλο τερματοφύλακα.

Keywords
Τυχαία Θέματα