«Ήμουν στόχος του Γιώργου Παπανδρέου», κατέθεσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος

17:47 6/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Ήμουν στόχος του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου» είπε ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος, στην απολογία του, στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων που θα συνεχιστεί την ερχόμενη εβδομάδα, για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας, καταδικασμένος σε πρώτο βαθμό σε κάθειρξη 20 ετών για μίζες που φέρεται να έλαβε από την προμήθεια των υποβρυχίων και των TOR

M1, υποστήριξε ότι όλα τα στοιχεία σε βάρος του είναι κατασκευασμένα. Μάλιστα, όπως ανέφερε, για την υπόθεση του έχουν ειπωθεί απίθανα πράγματα από εισαγγελείς, μόνο και μόνο για να.. κάνουν τη δουλειά τους.

Επανέλαβε ότι είναι αθώος. Υποστήριξε επίσης ότι οδηγήθηκε στην φυλακή με απόφαση της ανίερης συμμαχίας Σαμαρά-Βενιζέλου και ότι καταδικάστηκε για τη δήλωση πόθεν έσχες μετά από μεθόδευση του Χάρη Καστανίδη.

Για τις αγορές των Ενόπλων Δυνάμεων τόνισε ότι με απόφαση του ΚΥΣΕΑ και σύμφωνη γνώμη του Κ. Σημίτη αποφασίστηκε η αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων με νέα οπλικά συστήματα και 100.000 ένοπλους άνδρες. Φέραμε την τεχνολογία στην Ελλάδα.

Ο πρώην υπουργός υποστήριξε πως σκοπεύει να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Αναφερόμενος στο σπίτι της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι αγοράστηκε νόμιμα με τρόπο έγκυρο και διαφανή και ότι όλα αποσκοπούν σε μία σκόπιμη διαστρέβλωση της αλήθειας.

Αίθουσα σύνταξης ert.gr με πληροφορίες ΑΠΕ -ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα