Βόλος: Δύο συλλήψεις για τη φωτιά στον Άγιο Λαυρέντιο

17:05 6/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μία γυναίκα 80 ετών και τον 26χρονο εγγονό της συνέλαβαν οι πυροσβέστες ως υπαίτιους για τη φωτιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή Αγίου Λαυρεντίου. Η γιαγιά και ο εγγονός της έκαναν αγροτικές εργασίες και έβαλαν φωτιά να κάψουν τα χόρτα. Και οι δύο παραδέχθηκαν ότι ευθύνονται και πλέον αναμένεται ο εισαγγελέας να τους απαγγείλει κατηγορία.

Η φωτιά, η οποία πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, εκδηλώθηκε , λίγο πριν τη μία το μεσημέρι, στη θέση Άγιος Νικόλαος, πριν τον Άγιο Λαυρέντιο.

Επί

τόπου έσπευσε ισχυρή πυροσβεστική δύναμη από το Βόλο και τη Λάρισα, η οποία περιόρισε τις φλόγες, που αρχικά, έθεσαν σε κίνδυνο ακόμη και σπίτια της περιοχής.
Αρχικά κινδύνεψαν και σπίτια, αλλά οι πυροσβέστες κατάφεραν να περιορίσουν τις φλόγες.

Η φωτιά ενισχύονταν από τους δυνατούς ανέμους που φυσούσαν στην περιοχή και χρειάστηκε μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής για να τεθεί υπό έλεγχο γύρω στις έξη το απόγευμα. Έκαψε καρυδιές, μηλιές, πουρνάρια, βάτα και ξερά χόρτα, σε έκταση περίπου 15 στρεμμάτων, ενώ στην κατάσβεση συνέδραμε και ο Δήμος Βόλου με ένα πυροσβεστικό όχημα.

Στο σημείο της πυρκαγιάς θα παραμείνουν όλη τη νύχτα τα δύο πεζοπόρα τμήματα πυροσβεστών, διότι υπάρχει κίνδυνος αναζωπύρωσης, λόγω του αέρα.

Keywords
Αναζητήσεις
φωτια αγιο λαυρεντιο
Τυχαία Θέματα