Τίτλοι Περιφέρειας 6-10-16 (audio)

16:24 6/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι κυριότερες ειδήσεις της Περιφέρειας σε τίτλους.

Αιγαίο
Κατάληψη στα γραφεία της Διοίκησης του νοσοκομείου Μυτιλήνης πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι, ζητώντας την καταβολή χρημάτων που από το 2014 τους οφείλει το υπουργείο Υγείας.

Χανιά
Έκλεισαν σήμερα τις υπηρεσίες του Δήμου Κισάμου Χανίων οι εργαζόμενοι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με το ΕΠΑΛ

της περιοχής και την κατάργηση δύο τμημάτων του.

Κομοτηνή
Εξελίξεις σηματοδοτεί η αίτηση ενδιαφέροντος εξαγοράς της πτωχευτικής περιουσίας της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας από στρατηγικό επενδυτή, που πήραν στα χέρια τους οι πρώην εργαζόμενοι στην εταιρία.

Πύργος
Την επαναλειτουργία μετά από δύο χρόνια πλήρους απραξίας του κέντρου Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρία, ανακοίνωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Ηλείας, Κώστας Διαμαντόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι μεταξύ των υπηρεσιών που θα επαναλειτουργήσουν είναι το τμήμα λογοθεραπείας, φυσικοθεραπείας, ενώ θα επαναλειτουργήσει η πισίνα και η δημιουργική ζωγραφική.

Κέρκυρα
Σύσκεψη για τη διάσωση του κερκυραϊκού ελαιώνα πραγματοποιήθηκε υπό τον Περιφερειάρχη Θεόδωρο Γαλιατσάτο, με θέμα την εξέταση ενδεχόμενης δράσης επιτήδειων, που εκμεταλλευόμενοι κενά νόμων και υποστελέχωση υπηρεσιών, θησαυρίζουν παράνομα σε βάρος της Κέρκυρας.

Ικαρία
Στον διεθνή διαγωνισμό για το μεταφορικό έργο των μαθητών της Ικαρίας που θα ξεκινήσει στις 15 Οκτωβρίου στηρίζεται η Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου για τη λύση των χρόνιων προβλημάτων που παρουσιάζονται στο νησί.

Λάρισα
H παχυσαρκία είναι ένα από τα κύρια θέματα που θα απασχολήσουν το 19ο Καρδιολογικό Συνέδριο Κεντρικής Ελλάδας, οι εργασίες του οποίου ξεκινούν αύριο στη Λάρισα.

Ιωάννινα
Στην κατηγορία των Δημοτικών κατατάσσεται το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, σύμφωνα με το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, το οποίο εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής και σήμερα συζητείται στην Ολομέλεια.

Ρόδος
Αναστάτωση προκλήθηκε για λίγη ώρα χθες στην αίθουσα αναχωρήσεων στο αεροδρόμιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ, έπειτα από παράπονα επιβατών για τσούξιμο στα μάτια και στον λαιμό. Εκκενώθηκε ο χώρος, έγινε έλεγχος, και μια πρώτη διαπίστωση είναι ότι κάποιος επιβάτης έριξε αμπούλα.

Καρδίτσα
Στο σκοτάδι παραμένουν οι έρευνες σχετικά με τη δολοφονία του 77χρονου από το Μοσχολούρι, ο οποίος βρέθηκε δολοφονημένος προχθές το απόγευμα στο δρόμο μεταξύ Μοσχολουρίου και Πύργου Κιερίου.

Ορεστιάδα
Ένα 28χρονο Σύριο που μετέφερε με το αυτοκίνητό του 51 κιλά ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, συνέλαβαν στα Λάβαρα Έβρου, αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ορεστιάδας και του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

Κοζάνη
Στο 1,3 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το χρέος στον Δήμο Βοϊου από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, με βάση τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, που αφορούν κυρίως οφειλές σε εργολάβους.

Καβάλα
Ικανοποιημένοι οι ξενοδόχοι στη Θάσο από την τουριστική κίνηση στο νησί.

Πάτρα
Ακόμα μία φορά η Δημοτική αρχή της Πάτρας πρωτοτύπησε. Καλεί τους δημότες σε δημόσιο διάλογο για την κατάρτιση του προϋπολογισμού και το τεχνικό πρόγραμμα, για το οικονομικό έτος 2017, την επόμενη εβδομάδα.

Φλώρινα
Μέχρι και τις 13 Οκτωβρίου μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις συμμετοχής τους στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στον Δήμο Φλώρινας οι άνεργοι της περιοχής, για τις 94 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων.

Σάμος
Η κοινωνική μέριμνα είναι η πρώτη προτεραιότητα για τον δήμο, αναφέρει ο δήμαρχος Σάμου, που κατέθεσε πρόταση για ίδρυση κοινωνικού παντοπωλείου.

Ηράκλειο
Με στόχο οι μαθητές να γνωρίσουν τον Νίκο Καζαντζάκη, ο δήμος Ηρακλείου οργανώνει από φέτος εκπαιδευτικό πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας στα σχολεία. Οι μαθητές λυκείου θα κληθούν να συγγράψουν κείμενα εμπνευσμένα από την σκέψη του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα.

Βόλος
«Μαϊμού» υπάλληλοι της ΔΕΗ στον Άγιο Γεώργιο Φερών ξεγέλασαν ηλικιωμένη με το πρόσχημα ότι ο μετρητής δε λειτουργούσε σωστά και θα τοποθετούσαν άλλον. Της απέσπασαν 500 ευρώ. Χτύπησαν και διπλανή πόρτα, αλλά η οικοδέσποινα δεν τους δέχθηκε.

Καστοριά
Με αρνητικό πρόσημο στις πωλήσεις έκλεισε η καλοκαιρινή σεζόν για τα καταστήματα λιανικής πώλησης γουναρικών, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Δημήτρη Κοσμίδη.

Ζάκυνθος
Αναβλήθηκε, για τρίτη συνεχή φορά, η χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του επιμελητηρίου Ζακύνθου, αυτή τη φορά λόγω αποχώρησης τριών μελών, μετά την αμφισβήτηση περί νομιμότητας σύγκλισής του από τη γενική γραμματέα του οργάνου, Νίκη Μαλαφούρη, καταφέροντας ισχυρό πλήγμα στο αρραγές, μέχρι προσφάτως, μέτωπο που εμφάνιζαν τα μέλη της εν λόγω επιτροπής.

Τρίπολη
Βραδιές αυτοοργανωμένου κινηματογράφου διοργανώνει ο Ανοιχτός Κοινωνικός Χώρος «Δον Κιχώτης» στο Άργος τις δυο επόμενες Παρασκευές 7 και 14 Οκτώβρη. Οι προβολές ξεκινούν στις 9 το βράδυ και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Σέρρες
Την 5η γιορτή φιστικιού διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμμουδιάς σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Ηράκλειας και το Επιμελητήριο Σερρών, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα