Η παράσταση «Γιοί και Κόρες» ανεβαίνει στη Ζυρίχη

16:14 10/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Ελληνόφωνος Θεατρικός Σύλλογος Ζυρίχης PROVA.ZH ανεβάζει το έργο «Γιοί και Κόρες» του Γιάννη Καλαβριανού στις 23-26 Ιουνίου 2016 στο Theater Stok στη Ζυρίχη.

Πρόκειται για μια σπονδυλωτή παρουσίαση αληθινών ιστοριών, δίπλα σε σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν την Ελλάδα τον τελευταίο αιώνα. Από τις 85 ιστορίες που συλλέχτηκαν, ο Γιάννης Καλαβριανός με την ομάδα Sforaris διάλεξαν εκείνες που ήταν συνδεδεμένες με ιστορικά γεγονότα.

Στη

σκηνή παρουσιάζονται αληθινά επεισόδια που εκτυλίσσονται σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι τις αρχές του 21ου αιώνα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, ο Εμφύλιος, η μετανάστευση των Ελλήνων στη Γερμανία, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία, οι σεισμοί στα Επτάνησα, η ανέγερση του Τείχους στο Βερολίνο και η άνοδος του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία αποτελούν οριακές στιγμές στις άγνωστες ζωές των πρωταγωνιστών της παράστασης.

Αυτή η μορφή θεάτρου-ντοκουμέντου διακρίνεται από την αμεσότητα και την οικειότητα που δημιουργούν τα πρόσωπα των ιστοριών που θα μπορούσαν να είναι παππούδες, γονείς, αδέλφια ή ανεκπλήρωτοι έρωτες μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα