Έβρος: Κινδυνεύουν να μη επαναπροσληφθούν πολλοί αναπληρωτές εκτιμούν ΟΚΠΕ – ΣΥΚΠΕ

15:40 10/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Έναρξη σχολικής χρονιάς με περισσότερα προβλήματα σε σχέση με πέρυσι , εκτίμησε ότι θα είναι αυτή του Σεπτέμβρη του 2016, το μέλος της Ομοσπονδίας Καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Ηλίας Μπόσκος, στη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Έβρου.
Όπως είπε, σύμφωνα με τις νέες αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας που αφορούν στη συρρίκνωση του ωραρίου διδασκαλίας μαθημάτων ειδικοτήτων, θα έχει ως αποτέλεσμα να «επιφέρει τον κίνδυνο πολλοί αναπληρωτές καθηγητές που εργάζονταν επί σειρά ετών σε δημόσια σχολεία,

τώρα να μείνουν εκτός εργασίας». Ένα επίσης σημαντικό πρόβλημα που ανακύπτει, όπως είπε ο κ. Μπόσκος, είναι το γεγονός ότι πλέον δίνεται η δυνατότητα στους δασκάλους να διδάσκουν και ορισμένα μαθήματα ειδικοτήτων χωρίς ωστόσο να διαθέτουν οι ίδιοι, ειδική πανεπιστημιακή γνώση και κατάρτιση . «Έχουμε ζητήσει κατ’ επανάληψη την επέκταση του προγράμματος του προηγούμενου τύπου ολοήμερων σχολείων, όμως εδώ έχουμε την κατάργηση τους, αυτό μας πάει ένα βήμα πίσω» σημείωσε ο κ. Μπόσκος. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, Γιάννης Μαυρόπουλος, σημείωσε ότι κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς η κατάσταση θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη, προβλέποντας ότι είναι πιθανή και η δημιουργία προστριβών μεταξύ συναδέλφων, κάτι που θα προκαλέσει η συμπλήρωση ωραρίου διδασκαλίας σε διαφορετικά σχολεία εβδομαδιαία.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Συνέντευξη-Σύνταξη:Δήμητρα Παρασκευοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα