Καβάλα: Στις γειτονιές των προσφύγων…

14:45 10/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στις γειτονιές των προσφύγων, με μαρτυρίες, χορούς και άγνωστα τραγούδια θα περιπλανηθούν οι θεατές της μεγάλης παράστασης του Συλλόγου Μικρασιατών νομού Καβάλας, που θα πραγματοποιηθεί αύριο (Σάββατο) στις 7.30 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Με 105 χορευτές, μικρούς και μεγάλους, επί σκηνής και τη συνοδεία μουσικών, ο Σύλλογος Μικρασιατών επιχειρεί ένα οδοιπορικό σε προσφυγικές περιοχές του νομού, όπως το Ελαφοχώρι με την ιστορία της Εικόνας της Μεταμόρφωσης και ανέκδοτα τραγούδια, το Μακρυχώρι και το Δύσβατο με το έθιμο Σιτσατζίχ, τη Νέα

Ηρακλείτσα με τους Γανοχωρίτες, τα Καραβαγγέλια του Παγγαίου με το έθιμο του Κλήδονα και την Καβάλα με τους ψαράδες από την Αγία Παρασκευή του Τσεσμέ.
Τη διδασκαλία των χορών έκαναν ο Γιώργος Καραγεωργίου και η Ζωή Κυρκούδη, τα κείμενα ο Κυριάκος Λυκουρίνος και η Σοφία Τσίγκου.
Τους χορευτές συνοδεύουν μουσικά οι Σάκης Γιώργου στο ούτι και το τραγούδι, Γιώργος Δεληγιάννης στο βιολί, Ζαφείρης Ευθυμιάδης Ευθυμιάδης στον ζουρνά, Γιώργος Ζαχαρίου στο κλαρίνο και Γιώργος Καραγεωργίου στα κρουστά και το τραγούδι.

Keywords
Τυχαία Θέματα