Η μεγάλη γιορτή του μπάντμιντον στις Σέρρες

20:06 10/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε στις Σέρρες το Πανελλήνιο Ομαδικό πρωτάθλημα Α1 Εθνικής κατηγορίας του μπάντμιντον.

Η «αφρόκρεμα» του Ελληνικού μπάντμιντον βρίσκεται για ένα Σαββατοκύριακο στις Σέρρες. Οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες της αντιπτέρισης της χώρας μας προσφέρουν πλούσιο θέαμα στο κλειστό γυμναστήριο Σερρών που για πρώτη φορά φιλοξενεί μια τόσο σημαντική διοργάνωση του μπάντμιντον, ενός αθλήματος που στο

Νομό Σερρών έχει τους περισσότερους πρωταθλητές στα πανελληνιά πρωταθλήματα. Βέβαια πρωτεύουσα του μπάντμιντον στη χώρας μας θεωρείται το Σιδηρόκαστρο με το Ρούπελ να μονοπωλεί τους τίτλους την τελευταία δεκαετία. Βήματα προόδου το μπάντμιντον κάνει και στην πόλη των Σερρών με την ομοσπονδία να αναθέτει την κορυφαία διοργάνωση για πρώτη φορά στο Δήμο Σερρών και στο σωματείο Πλάτων Σερρών.

Η «αφρόκρεμα» του Ελληνικού μπάντμιντον βρίσκεται στις Σέρρες

Η πρόεδρος της Ελληνικής ομοσπονδίας Φιλάθλων Σωματείων Αντιπτέρισης Βικτωρία Χατζήνα είπε στην ΕΡΤ Σερρών: «Είμαστε ευτυχείς που είμαστε σε μια φιλόξενη πόλη, όπως είναι η πόλη των Σερρών. Η αφρόκρεμα της Ελληνικής αντιπτέρισης είναι εδώ για να αναδειχθούν οι τέσσερις πρώτοι. Οι αγώνες είναι πάρα πολύ σημαντικοί για το άθλημα. Η φιλοξενία στις Σέρρες είναι υπέροχη. Επίσης, ο Δήμαρχος είναι ένας υπέροχος άνθρωπος, μας διέθεσε τις εγκαταστάσεις εδώ και μας έκανε την τιμή να έρθει, να παρακολουθήσει και να γνωρίσει το άθλημα μας. Όλα είναι εξαιρετικά, από τους προπονητές, από τον κόσμο, από τους παράγοντες, είμαστε πάρα πολύ ενθουσιασμένοι και πραγματικά θα θέλαμε κι άλλη φορά να φιλοξενηθούμε εδώ για ένα σημαντικό πρωτάθλημα. Η ομοσπονδία δίνει μεγάλη βαρύτητα στο Νομό Σερρών. Το μπάντμιντον διανθίζει στο Σιδηρόκαστρο γιατί έχετε εξαιρετικούς αθλητές. Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι στη βάση του αθλήματος μου».

Η πρόεδρος της ομοσπονδίας αντιπτέρισης Βικτωρία Χατζήνα

Η πρόεδρος της ομοσπονδίας έστειλε μήνυμα προς όλους τους Σερραίους: «Οι Σερραίοι να αγκαλιάσουν το μπάντμιντον γιατί είναι ένα Ολυμπιακό άθλημα που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από όλα τα άλλα Ολυμπιακά αθλήματα, βοηθάει πολύ το παιδί διότι είναι κινητικό, δουλεύει με το μυαλό, οπότε ακονίζει την μνήμη και την αντίληψη κάθε ανθρώπου». Ενώ για τα πλεονεκτήματα των Σερραίων είπε: «Στο Νομό έχετε έναν εξαιρετικό ομοσπονδιακό προπονητή, τον Βασίλη Ξάνθου, ο οποίος τα δίνει όλα για το μπάντμιντον» ενώ για το αν ο Πλάτων Σερρών μπορεί να φτάσει τα επιτεύγματα των συλλόγων του Σιδηροκάστρου είπε: «Βέβαια, ο Πλάτων συνεχώς ανεβαίνει επίπεδο διότι έχει έναν άνθρωπο σαν τον Αλέξανδρο Καντζόγλου που εστιάζει στο άθλημα και στους Σερραίους».

Η Ματίνα Σωτηρίου και η Δέσποινα Καντζόγλου

Οι σύλλογοι που συμμετέχουν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα είναι: Ρούπελ Σιδηροκάστρου, Α.Γ.Σ. Δίας Σιδηροκάστρου, «Το κάστρο» Σιδηροκάστρου, Α.Σ. Πλάτων Σερρών, Θερμαίος Θέρμης, Ιάσων Μαλακοπής, Αναγέννηση Λιβαδείας, Γ.Α.Σ. Αρίων Ξάνθης, Ε.Α.Τ.Ε.Κ. College club Θεσσαλονίκης , Ναυταθλητική ένωση Πατρών, Ο.Α.Γ. Ωραιοκάστρου, Φ.Ε.Ο. Θήβας, Φ.Ο. Πύργου και Φ.Ο.Α. Νεάπολής Θεσσαλονίκης.

Χορηγός Επικοινωνίας της διοργάνωσης είναι η ΕΡΤ Σερρών

Οι οδηγίες από τον Αλέξανδρο Καντζόγλου στους αθλητές τουΘέαμα προσφέρουν οι κορυφαίοι του αθλήματος

Keywords
Τυχαία Θέματα