Βικτωρία Χατζήνα: «Η Ματίνα Σωτηρίου στους Ολυμπιακούς αγώνες»

19:47 10/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την πίστη της ότι η Σερραία αθλήτρια του μπάντμιντον Ματίνα Σωτηρίου θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς αγώνες εξέφρασε η Βικτωρία Χατζήνα.

Η πρόεδρος της Ελληνικής ομοσπονδίας Φιλάθλων Σωματείων Αντιπτέρισης μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών για την νεαρή Σερραία αθλήτρια που βρίσκεται πλέον στην 8η θέση της Πανευρωπαϊκής κατάταξης στην ηλικία της (u17) είπε: «Η Ματίνα Σωτηρίου είναι

μια αθλήτρια που θα έχει λαμπρή καριέρα. Είναι ένα εξαιρετικό παιδί και εξαιρετικός χαρακτήρας. Είναι μια πολύ καλή αθλήτρια, ένα πολύ μεγάλο ταλέντο. Πρέπει ο Δήμος Σερρών να στηρίξει την Ματίνα και πιστεύω ότι με τη βοήθεια της ομοσπονδίας και της δικής μου προσωπικά γιατί πραγματικά από αυτό το παιδί περιμένω πολλά, θα διακριθεί σε πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα όπως και στους Ολυμπιακούς αγώνες διότι μας αποδεικνύει κάθε μέρα το πόσο μεγάλη αθλήτρια είναι και μας εκπλήσσει με τις επιδόσεις της. Αν όχι στο Πεκίνο, είμαι σίγουρη ότι σε οχτώ χρόνια η Ματίνα θα βρίσκεται στους Ολυμπιακούς αγώνες. Πρέπει όλοι στις Σέρρες να βοηθήσουν αυτό τον παιδί γιατί φαίνεται ότι θα έχει λαμπρή καριέρα».

Στην 8η θέση της Πανευρωπαϊκής κατάταξης η Ματίνα Σωτηρίου

Ο προπονητής του Πλάτωνα Σερρών και προπονητής της Ματίνας Σωτηρίου, Αλέξανδρος Καντζόγλου είπε στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών για την αθλήτρια του: «Η Ματίνα είναι 8η στην Πανευρωπαϊκή κατάταξη σε σύνολο 250 αθλητών. Είναι ένα παιδί που από την πρώτη στιγμή έδειξε ένα τεράστιο ταλέντο, με πολύ μυαλό, αντίληψη, φυσικές ικανότητες και πάθος. Μπορούμε να περιμένουμε αρκετά πράγματα σαν Ελληνικός αθλητισμός και Ελληνική Αντιπτέριση αν καταφέρουμε βέβαια να δημιουργήσουμε και καλύτερες συνθήκες. Εμείς με πολύ ελάχιστα μέσα κάνουμε αυτό το έργο αλλά λείπουν οι συνθήκες, όπως ένα γυμναστήριο, τώρα δουλεύουμε με κρύο, έχουμε πρόβλημα ακόμα και με τα φτερά, είμαστε σε χαμηλοτάβανα γυμναστήρια και δεν μπορούμε να αναπτύξουμε το παιχνίδι και βέβαια το οικονομικό αφού δεν μπορούμε να πάρουμε μέρος σε δυτικοευρωπαϊκά τουρνουά για να αντιμετωπίσουμε αθλητές από εκεί. Πιστεύω ότι αν κάποιος βλέπει αυτό το ταλέντο και τη δυναμική του όπως και σε άλλα παιδιά του τμήματος θα μπορούσε να μας βοηθήσει».

Keywords
Τυχαία Θέματα