Προϋπολογισμός 2017: Σε εξέλιξη η μάχη των Αρχηγών (video)

17:42 10/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε εξέλιξη είναι στη Βουλή η συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Το πολιτικό ενδιαφέρον εστιάζεται πλέον στις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών, με την αυλαία της συζήτησης να κλείνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Για πρώτη φορά η ονομαστική ψηφοφορία αναμένεται να ξεκινήσει στις 21.30 προκειμένου να ολοκληρωθεί πριν

από τα μεσάνυχτα.

Πρώτος ανέβηκε στο βήμα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί.

Ο κ. Καμμένος, τάχθηκε υπέρ των εξαγγελιών του πρωθυπουργού για στήριξη των πιο αδύναμων πολιτών, και υπερασπίστηκε την απόφαση του για την άμεση διανομή του μεγαλύτερου μέρους της υπεραπόδοσης των εσόδων του 2016, στους χαμηλοσυνταξιούχους αλλά και την αναστολή της εφαρμογής του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου που επλήγησαν από την προσφυγική κρίση αλλά και σε εκείνα της άγονης γραμμής.Αναφορά έκανε και στην περίπτωση των κόκκινων δανείων, σημειώνοντας ότι αν δεν ήταν αυτή η κυβέρνηση, σήμερα η Ελλάδα θα είχε μετατραπεί σε βίλα οργίων με τον κ. Φούχτελ να βρίσκεται εδώ, και τα κοράκια να έχουν υφαρπάξει την πρώτη κατοικία, αλλά αυτή η κυβέρνηση προστάτευσε την πρώτη κατοικία, την οποία οι προηγούμενοι θα είχαν ξεπουλήσει στα κοράκια μέσα σε μια νύχτα.

Υπάρχει περιθώριο για μια εθνική πατριωτική γραμμή με την σύσταση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, υπογράμμισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης προκειμένου να συζητά τα εθνικά θέματα που σήμερα βρίσκονται σε προτεραιότητα.

Η Κυβέρνηση, είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, συνεχίζει το παραμύθι της δίκαιης ανάπτυξης και πρόσθεσε ότι ο πραγματικός αντίπαλος δεν είναι το κουαρτέτο των δανειστών αλλά η αστική τάξη την οποία υπερασπίζεται η Κυβέρνηση αλλά και η Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Ως απολογισμό ήττας δυο χαμένων ετών, χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό του 2017, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

Το χειρότερο για τη χώρα είπε είναι ότι με την αναδιάρθρωση του χρέους που θα αποδώσει μετά από 24 χρόνια στους Έλληνες, εκείνο που πετύχατε είναι ότι αλυσοδέσατε τη χώρα με δυο Μνημόνια, το πρώτο με τη συμμετοχή του ΔΝΤ και το δεύτερο με εφαρμογή από το 2018.

Για τα εθνικά θέματα τόνισε ότι θα έπρεπε να κυριαρχεί μια και μόνο γνώμη ενώ πρότεινε ακόμα και την απειλή του πολέμου με την Τουρκία προκειμένου η χώρα να εξασφαλίσει την εθνική κυριαρχία.

Σε ότι αφορά τον προϋπολογισμό, ο κ. Μιχαλιολάκος τόνισε ότι η Χρυσή Αυγή θα τον καταψηφίσει γιατί είναι παράλογος.

Τέλος τόνισε ότι στον προϋπολογισμό αν η κυβέρνηση είχε εθνικό χαρακτήρα, θα έπρεπε να υπάρχει μια μόνο εγγραφή, αυτή του κατοχικού δανείου.

Αίθουσα σύνταξης ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα