Η Λαϊκή Συσπείρωση για τις πλημμύρες και τα σκουπίδια στη Ζάκυνθο

14:32 29/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη δημοτική αρχή και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με αφορμή τις τελευταίες πλημμύρες στη Ζάκυνθο, ερωτά η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο του νησιού, τι αντιπλημμυρικά έργα έγιναν το προηγούμενο διάστημα, επίσης, τι ενέργειες έχουν κάνει για τα σκουπίδια, που ήταν και η αιτία (σύμφωνα με τη δημοτική παράταξη) να πλημμυρίσουν πολλές περιοχές κυρίως της πόλης, καθώς και τι μέτρα πήραν για να μην καταρρεύσει ο ΧΥΤΑ στο Σκοπό.

Επίσης, η Λαϊκή Συσπείρωση ερωτά την κυβέρνηση, γιατί

δεν κήρυξε το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, παρά το μείζον θέμα των σκουπιδιών αλλά και των καταστροφών που σημειώθηκαν τους προηγούμενους μήνες, από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Σύμφωνα με τη Λαϊκή Συσπείρωση, η δικαιολογία ότι έχουν γίνει έργα και δεν χρήζει το νησί, χαρακτηρισμού έκτακτης ανάγκης, κατέρρευσε σαν «χάρτινος πύργος» εκ του αποτελέσματος.
Η Λαϊκή Συσπείρωση απαιτεί άμεση αποκατάσταση όλων των πληγέντων με πλήρη αποζημίωση μετά από καταγραφή των ζημιών, να κηρυχτεί το νησί σε έκτακτη ανάγκη όχι μόνο λόγω των πλημμυρών αλλά και της τραγικής κατάστασης με τα σκουπίδια και να μην αυξηθούν σε καμία περίπτωση τα δημοτικά τέλη σε βάρος των πολιτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα