Ι. Φωτήλας: «Θα συνεχίσω την αντιπολίτευση από όποια θέση και αν είμαι» (audio)

13:12 19/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Εύχομαι στο Ποτάμι και σε όλα στελέχη του Καλή Τύχη, και ελπίζω να πάνε καλά και να ανακάμψουν γιατί έχουν να προσφέρουν στη χώρα», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ευαγγελία Μπαλτατζή και Ξενοφώντα Ζηκίδη, ο βουλευτής Ιάσων Φωτήλας, επισημαίνοντας ότι θα έβλεπε με συμπάθεια να τον καλέσει ο κ. Μητσοτάκης να συζητήσουν το ενδεχόμενο ένταξής του στη Νέα Δημοκρατία, αλλά ακόμη και εάν αυτό δεν γίνει. εκείνος θα στηρίξει την προσπάθεια να αλλάξει η κυβέρνηση από

όποια θέση και εάν είναι.

«Δεν ξέρω τον λόγο της διαγραφής μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, την έχω μάθει από τα Μέσα», πρόσθεσε ο κ. Φωτήλας, τονίζοντας ότι ή όλη η ιστορία ξεκίνησε γιατί θέλησε να εκφράσει την αγωνία και τις ανησυχίες για το μέλλον του κινήματος.

«Οι δημοσκοπήσεις το τελευταίο διάστημα επιβεβαίωναν αυτό που όλοι είχαμε καταλάβει, δηλαδή ότι Το Ποτάμι έχει καταρρεύσει και ότι το έχουν περάσει δημοσκοπικά ακόμη και κόμματα του περιθωρίου», ανέφερε.

«Ζήτησα με επιστολή μου να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα, που δεν είχε συνεδριάσει για περισσότερο από δύο μήνες και κατά τη διάρκεια της διατύπωσα την άποψη ότι Το Ποτάμι δεν μπορεί να ακολουθήσει αυτόνομη πορεία και πρέπει, αφού δεν μπορούμε να μιλάμε για μετεκλογική συνεργασία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αυτό να γίνει σήμερα, ακόμη και προεκλογικά».

Ο κ. Φωτήλας δήλωσε ότι δεν έχει έλθει σε καμία συμφωνία, δεν έχει δεχτεί καμία πίεση και δεν έχει μιλήσει με κανέναν και ότι προς το παρόν θα λειτουργήσει ως ανεξάρτητος βουλευτής, συνεχίζοντας την σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση γιατί, όπως είπε, «πρέπει να γλυτώσουμε τη χώρα από τον εφιάλτη που ζούμε».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Keywords
Τυχαία Θέματα