«Generation what?» – Η σχέση μας με το χρήμα…

13:06 19/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στις 31 Οκτωβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης. Με αφορμή την ημέρα αυτή, παρουσιάζουμε το κομμάτι της ευρωπαϊκής διαδικτυακής έρευνας, Generation What?, όπου οι Έλληνες μιλούν για τη σχέση που έχουν με το χρήμα, ενώ απαντούν σχετικά με την «απόσταση» μεταξύ πλουσίων και φτωχών στη χώρα μας…

Της Τζένης Χαραλαμπίδου

Η σημερινή κοινωνία δίνει υπερβολική σημασία στο χρήμα; Υπάρχουν πάρα πολλοί φτωχοί στην Ελλάδα, ή πάρα πολλοί πλούσιοι;

Στη διαδικτυακή πλατφόρμα του «Generation What?»

(μια παραγωγή των France Télévisions, Upian και Yami 2, σε συνεργασία με την EBU καθώς και με 18 ευρωπαϊκούς ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς), Έλληνες ηλικίας 18-34 ετών δίνουν άκρως ενδιαφέρουσες απαντήσεις σχετικά με το πώς «βλέπουν» το χρήμα και τη σχέση μας με αυτό. Τα στατιστικά στοιχεία που πηγάζουν από τις απαντήσεις τους στοιχειοθετούν και ένα κομμάτι από το κοινωνικό πορτρέτο των Ελλήνων της νέας γενιάς.

Στην πρόταση «Υπάρχουν πάρα πολλοί φτωχοί», η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων δηλώνει ότι συμφωνεί.

Στην πρόταση «Υπάρχουν πάρα πολλοί πλούσιοι», οι απόψεις μάλλον διίστανται.

Στην πρόταση «Η απόσταση μεταξύ πλουσίων και φτωχών στη χώρα μου, μεγαλώνει», η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην έρευνα δηλώνει ότι συμφωνεί.

Στην πρόταση «Η σημερινή κοινωνία δίνει υπερβολική σημασία στο χρήμα», η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην έρευνα δηλώνει (επίσης) ότι συμφωνεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα