ΕΡΤ Χανίων – Φ. Ποντικάκης: Ανάγκη φορέων διαχείρισης περιοχών Natura (audio)

13:09 19/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το 50% των περιβαλλοντικών παραβάσεων που έχει εντοπιστεί, καταγραφεί και για τις οποίες έχουν επιβληθεί πρόστιμα το 2015 και το 2016, αφορά περιοχές μέσα στα όρια της ζώνης Natura του Ν. Χανίων, επιβεβαίωσε στην ΕΡΤ Χανίων, το μέλος της Οικολογικής Πρωτοβουλίας, Φώτης Ποντικάκης.

Αντίθετα δεν διαπιστώνονται πολλά προβλήματα σε περιοχές που ελέγχει ο Φορέας Διαχείρισης Εθν. Δρυμού Σαμαριάς, παρά τις δραματικές περικοπές και την μη

καταβολή των ποσών που εισπράττονται στον φορέα. Είναι επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθούν διευρυμένοι φορείς διαχείρισης στις περιοχές Natura, προκειμένου να υπάρχει άμεση αντιμετώπιση, αλλά και να δημιουργηθεί ένα κοινωνικό μέτωπο απέναντι στην εγκληματική αυθαιρεσία, κατέληξε ο κ. Ποντικάκης.

Η απόρριψη μπαζών σε ρέματα ή δημόσιες εκτάσεις, οι παρανομίες από ελαιουργεία και άλλες τυποποιητικές μονάδες, η κατάληψη περιβαλλοντικά ευαίσθητων περιοχών, οι εγκαταστάσεις σε ακτές και παραλίες αποτελούν τις πιο συνηθισμένες παραβάσεις που διαπιστώνονται, ενώ σχεδόν το 50% εξ αυτών τοποθετείται σε περιοχές Natura (Γραμπούσα – Μπάλο και Φαλάσαρνα, Λαφονήσι, περιοχή Αγ. Δίκαιου, χερσόνησο Ροδωπού, Δράπανο, παραλία Γεωργιούπολης, Λίμνη Κουρνά, Αγιά).

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Ποντικάκης:

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Keywords
Τυχαία Θέματα