Η έλλειψη προσωπικού αποδιοργανώνει τους δήμους της Ροδόπης

21:47 7/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Έτοιμοι να δώσουν τις δικές τους μάχες είναι οι δημοτικοί υπάλληλοι της Ροδόπης μετά τις εκλογές που διεξήχθησαν για την ανάδειξη των μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου τους. «Είναι μια περίοδος δύσκολη» παραδέχονται οι πρώτοι σε ψήφους Δημήτρης Μάγγας και Φωτεινή Αντωνιάδου έχοντας ήδη συμπληρώσει 11 και 29 χρόνια αντιστοίχως εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

« Μπήκαμε στα βαθιά λόγω των Μνημονίων» δηλώνει η κα Αντωνιάδου σημειώνοντας «όταν αγωνιζόμαστε όλοι μαζί μπορούμε να

πετύχουμε κάτι». Σύμφωνα με την ίδια θα επιδιωχθεί από την πλευρά τους να υλοποιηθούν δράσεις οι οποίες θα έχουν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία.

«Οι δημοτικοί υπάλληλοι είναι κι αυτοί μέρος της κοινωνίας δεν είναι κάτι ξεχωριστό» δηλώνει ο Δημήτρης Μάγγας σημειώνοντας ότι και οι ίδιοι αντιμετωπίζουν τα ίδια σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι Έλληνες τα τελευταία χρόνια. «Γινόμαστε αποδέκτες έντονων παραπόνων από την πλευρά των πολιτών για την δύσκολα καθημερινότητα που βιώνουν» δηλώνουν με νόημα.

Μείωση του προσωπικού λόγω συνταξιοδότησης, αύξηση των αρμοδιοτήτων λόγω του Καλλικράτη, μειωμένες έως μηδαμινές προσλήψεις είναι τα σημαντικότερα από τα ζητήματα που τους απασχολούν. «Καταλήξαμε να εξυπηρετούμε τους πολίτες με εκατό υπαλλήλους λιγότερους σε σχέση με την πριν τον Καλλικράτη περίοδο » δηλώνει ο κος Μάγγας μιλώντας για αυξημένο όγκο δουλειάς, για προσθήκη νέων αρμοδιοτήτων, για φανερή έλλειψη προσωπικού και κατάρτισης του ήδη υπάρχοντος. «Αν συνεχιστεί αυτό οδηγούμαστε σε ντε φάκτο ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών» προβλέπει έχοντας ήδη ενημερώσει τον αρμόδιο Υπουργό Γιάννη Μπαλάφα κατά την εδώ επίσκεψή του.
Αίτημα των δημοτικών υπαλλήλων αποτελεί η λειτουργία ενός Μεταπτυχιακού Προγράμματος σε συνεργασία με το Δ.

Keywords
Τυχαία Θέματα