Η “Δίνη” στο Vitruvian Thing

12:33 3/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η “Δίνη” των Μ. Γαρέφη και Μ. Συμεωνίδου, μία παράσταση σύγχρονου χορού, το Σάββατο 6 Μαΐου στις 20.00 και στις 22.00 στο Vitruvian Thing και είσοδος με απροσδιόριστη συνεισφορά.

Δίνη, περιδίνηση, αιώνιος και συνεχής στροβιλισμός. Πρόκειται για αναπόδραστο εγκλωβισμό στις προσταγές της μοίρας ή για μια ψευδαίσθηση ελευθερίας; Το νήμα ολόκληρης της ζωής σου σε τυλίγει και σε ορίζει μέχρι τη στιγμή της πολυπόθητης απελευθέρωσης. Τότε είσαι επιτέλους αυθύπαρκτος και απόλυτος δημιουργός

των πράξεών σου. Άραγε είσαι έτοιμος να αντικρίσεις τις συνέπειες; Τις συνέπειες των αποφάσεών σου. Αυτές που σαν μυθολογικά τέρατα στροβιλίζονται γύρω σου σε έναν αέναο χορό.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί μία σημαντική ενότητα στην πορεία των σπουδών τους και ίσως χωρίσουν οι δρόμοι τους οι Μαρία Γαρέφη, Όλια Μήτσιου, Μαργαρίτα Συμεωνίδου και Κατερίνα Ταϊτζόγλου αποφασίζουν να συστηθούν στο κοινό της Θεσσαλονίκης ως ανεξάρτητες δημιουργοί. Η συνεργασία τους ξεκίνησε στα πλαίσια των σπουδών τους στην Επαγγελματική Σχολή Χορού Ανδρομάχης Καφαντάρη. Αλλά δεν παραμένει εντός ορίων. Με κοινή εμπειρία στο χώρο και πάνω απ’ όλα κοινό όραμα επιχειρούν να την επεκτείνουν και να παρουσιάσουν το αποτέλεσμα της συνεργασίας τους. Με ισχυρή θέληση κατάφεραν να υπερνικήσουν τη «Δίνη» των καταστάσεων και να πραγματώσουν τις προσδοκίες τους βάζοντας την υπογραφή τους στην τελική παρουσίαση του έργου.

Performers:
Μαρία Γαρέφη, Όλια Μήτσιου, Μαργαρίτα Συμεωνίδου και Κατερίνα Ταϊτζόγλου

Keywords
Τυχαία Θέματα