Εισαγγελική έρευνα για επεμβάσεις ακρωτηριασμού γεννητικών οργάνων

12:24 3/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να διαπιστωθεί αν ανήλικα προσφυγόπουλα υφίστανται το μαρτύριο του ακρωτηριασμού γεννητικών οργάνων, τακτική που όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Εισαγγελίας, «δεν είναι ανεκτή απο την ευνομούμενη ελληνική Πολιτεία». Ύστερα από παραγγελία του Αρείου Πάγου, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε τη διενέργεια έρευνας, προκειμένου να ερευνηθούν οι καταγγελίες.

Σύμφωνα με όσα δημοσιοποιήθηκαν, μέλος ΜΚΟ που ασχολείται με πρόσφυγες και μετανάστες,

καταγγέλλει ότι δεκάδες κορίτσια, κάτω των 15 ετών, έχουν υποστεί αυτό το βασανιστήριο το οποίο αναθέτουν οι γονείς τους σε ηλικιωμένες «μαίες» και άτυπους ιμάμηδες.

Καταγγέλλει, επίσης, πως οι επεμβάσεις, έναντι αμοιβής σε όλη την χώρα αλλά και στην Αθήνα, γίνονται χωρίς τήρηση κανόνων ασφαλείας και υγιεινής και χωρίς καν τη χρήση αναισθητικού.

Σύμφωνα μάλιστα με την καταγγελία, στην Αθήνα και σε κάποια hot spots υπάρχει «ολόκληρη βιομηχανία» από τις «θεραπεύτριες» που αναλαμβάνουν να κάνουν τέτοιου είδους επεμβάσεις.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Εισαγγελία για την έναρξη της κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης τονίζεται ότι «η υπόθεση θα ερευνηθεί με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο και σε βάθος. Πρόκειται περί βαρβαρότητος που δεν δύναται να γίνει ανεκτή από την ευνομούμενη Ελληνική Πολιτεία».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα