«Η αρπαγή της γης» – Ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ3 (trailer)

16:34 2/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Land Grabbing»
Έτος παραγωγής: (2015)

Η καλλιεργήσιμη γη γίνεται όλο και λιγότερη, όλο και πιο πολύτιμη. Κάθε χρόνο χάνονται περίπου 12 δισεκατομμύρια εκτάρια εξ αιτίας της στεγανότητας του εδάφους. Μετά την κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος το 2008, η παγκόσμια οικονομία ανακάλυψε τον επιχειρηματικό μέρος της παγκόσμιας γεωργίας.
Μέσω της αρπαγής γης οι πλούσιοι του κόσμου θέλουν να εξασφαλίσουν πρόσβαση στους σημαντικότερους πόρους του κόσμου. Κατά συνέπεια, αντί για τους αγρότες, το κέρδος επιστρέφει στο έδαφος. Αν δεν σταματήσουν αυτές οι επιδρομές, θα καταστραφούν

οι πόροι ζωής μας.
Το ντοκιμαντέρ μας παρουσιάζει δύο επενδυτές και τα θύματά τους. Από τη μία οι μεγάλοι επενδυτές κι από την άλλη οι μικροκαλλιεργητές και οι εργάτες. Οι εικόνες τους δεν θα μπορούσαν να είναι πιο διαφορετικές. Η μία πλευρά μιλά υγιή οικονομία, για τη διασφάλιση του εφοδιασμού τροφίμων και ευημερία για όλους. Η άλλη όμως μιλάει για εξώσεις, για υποδούλωση και απώλεια της οικονομικής τους βάσης. Η « αρπαγή της γης » δίνει τροφή για σκέψη και εμπνέει άμεση δράση.

Διακρίσεις 2015: Docville Festival, Five Sea Film Festival, 9th Vukovar Film Festival, Cambridge Film Festival, Nature Film Festiva, UNAFF, Uno Festival, κ. α.

Παραγωγή: Γερμανίας
Σκηνοθεσία: Kurt Langbein

Keywords
Τυχαία Θέματα