Π.Κολοκοτσάς: Συνεργασία δήμου-ΟΤΕ για αναβάθμιση τηλεπικοινωνιακών δικτύων

16:16 2/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η αναβάθμιση των υπαρχόντων τηλεπικοινωνιακών δικτύων στις περιοχές του δήμου Ζακύνθου με την τοποθέτηση 65 νέων υπερσύγχρονων καμπίνων που δίνουν πρόσβαση σε ταχύτητες VDSL έως 100 Mbps ήταν το κεντρικό θέμα συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο δήμο μεταξύ του δημάρχου, Παύλου Κολοκοτσά, και του προϊσταμένου της τεχνικής υπηρεσίας του ΟΤΕ, Αδαμόπουλου Μιχάλη.

Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, ο όμιλος

του ΟΤΕ σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή καλύπτουν την ανάγκη για καλύτερα δίκτυα στην περιοχή, αντικαθιστούν σταδιακά και σε όλη την έκταση του δημοτικού διαμερίσματος Ζακυνθίων τα παλιά καλώδια χαλκού με οπτικές ίνες και τοποθετούνται στις γειτονιές 45 νέες υπερσύγχρονες καμπίνες, παρέχοντας πλέον πρόσβαση σε ταχύτητες VDSL έως 100 Mbps.

Μάλιστα, τις ημέρες αυτές έχουν ξεκινήσει οι εργασίες στην πόλη για την αντικατάσταση των παλαιών καμπίνων με νέες. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αναβάθμισης του δικτύου με 20 νέες καμπίνες από Μαραθία Κερίου έως το Κορίθι και αναμένεται εντός των επόμενων ημερών η αδειοδότηση από την Κ.τ.Π. για την εμπορική διάθεση.

Η σημαντική αυτή αναβάθμιση διευκολύνει την καθημερινότητα των καταναλωτών και τοπικών επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Ζακύνθου, καθώς, όπως τονίστηκε από το στέλεχος του ΟΤΕ μεγάλα αρχεία «κατεβαίνουν» και «αποστέλλονται» εξαιρετικά γρήγορα, ενώ ο χρήστης μπορεί να κάνει πολλές εργασίες ταυτόχρονα και με πολλές ηλεκτρονικές συσκευές online, δυνατότητες που μεταξύ άλλων επιτρέπουν την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Επίσης, αναφέρθηκε, ότι η συνεχής εξέλιξη του internet άλλωστε και οι αυξανόμενες ανάγκες καταναλωτών και επιχειρήσεων για πιο γρήγορες ταχύτητες και μεγαλύτερο όγκο κίνησης δεδομένων, επιβάλλουν την αναβάθμιση των υπαρχόντων τηλεπικοινωνιακών δικτύων, σε μια εποχή που τα δίκτυα νέας γενιάς αποβαίνουν πολύ σημαντικά για τη χώρα και τις τοπικές κοινωνίες, κατέχοντας κομβικό ρόλο στην προσπάθεια ανάπτυξης. Όπως έγινε γνωστό, ήδη έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της υποδομής, ενώ εκτιμάται ότι έως το τέλος του 2018 ο Όμιλος ΟΤΕ θα αναβαθμίσει σε VDSL μεγάλο μέρος του δήμου Ζακύνθου.

Για σημαντικά έργα που πολλαπλασιάζουν τις δυνατότητες της Ζακύνθου και των περιφερειακών της περιοχών, δίνοντας μάλιστα δυνατότητες επιχειρηματικής ανάπτυξης και επενδύσεων έκανε λόγο ο δήμαρχος, ενώ, τόνισε ότι η βελτίωση της ποιότητας του διαδικτύου γεφυρώνει το ψηφιακό χάσμα κυρίως σε απομακρυσμένες περιοχές, προσφέροντας έτσι ίσες ευκαιρίες ανάπτυξης και προόδου σε κάθε σημείο του δήμου Ζακύνθου, τη στιγμή που η αναβάθμιση των δικτύων αποτελεί ορατό βήμα προόδου, που υποστηρίζει τόσο τον τομέα του τουρισμού όσο και των αγροτικών, δίνοντας πλέον νέες δυνατότητες. Να σημειωθεί ότι όλες οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της φετινής καλοκαιρινής περιόδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα