Γρεβενά – Όλγα Γεροβασίλη: Λογική και όχι παραλογισμοί από θεσμούς και ΔΝΤ

14:15 28/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την άποψή της, ότι θα πρέπει να ισχύσει από τους θεσμούς και το ΔΝΤ «η λογική και όχι οι παραλογισμοί» στη διαπραγμάτευση της ολοκλήρωσης της 2ης αξιολόγησης, εξέφρασε από τα Γρεβενά, όπου περιοδεύει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη.

Όπως επισήμανε για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης «δεν ευθύνονται οι έλληνες αλλά η σχέση των Ευρωπαίων με το ΔΝΤ», το οποίο ζητά εκ των προτέρων να υπάρξουν επιπλέον μέτρα μετά το 2018, «κάτι που δεν θα γίνει», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα

με την κ. Γεροβασίλη «στόχος» της Κυβέρνησης είναι να υπάρχουν πλεονάσματα της τάξης του 3,5% μετά το 2018, αλλά το 1% θα πρέπει να πάει για την ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας με την ελάφρυνση της φορολογίας των Επιχειρήσεων.

Αναφερόμενη στη στάση της ΝΔ και του αρχηγού της, που ζητά και πάλι εκλογές, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης επανέλαβε τη στάση της Κυβέρνησης και του πρωθυπουργού ότι «αυτές θα γίνουν το 2019». Μάλιστα η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι η ΝΔ δεν έκανε ακόμη την «αυτοκριτική της» και θεωρεί όπως και το ΠΑΣΟΚ ότι η διακυβέρνηση της χώρας είναι «ιδιοκτησιακό τους καθεστώς».

«Πίστεψαν», όπως είπε χαρακτηριστικά «στην αριστερή παρένθεση» και τα δύο αυτά κόμματα που συγκυβέρνησαν και έχουν τους λόγους τους, που δεν είναι άλλοι όπως ανέφερε από «τα δάνεια των 400 εκατομμυρίων ευρώ, που χρωστούν και δεν μπορούν να αποπληρώσουν». «Υπάρχουν και προσωπικές αγωνίες» πρόσθεσε η κ. Γεροβασίλη, «φωτογραφίζοντας» προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη για τα δάνεια του «Κήρυκα των Χανίων».

Αναφερόμενη στο χαρτοφυλάκιό της η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης στάθηκε, τόσο στην κινητικότητα όσο και στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. «Η κινητικότητα στο δημόσιο θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τα μέσα Απριλίου», τόνισε η κ. Γεροβασίλη και πρόσθεσε ότι για να αρχίσει αυτή, απαιτείται η ολοκλήρωση των «ψηφιακών οργανογραμμάτων» των Υπηρεσιών, με τα οποία θα συσταθεί και η «πλατφόρμα» μέσα από την οποία θα μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να δει που θα πάει. «Θα υπάρχει ένα αίτημα και μία υπογραφή» είπε χαρακτηριστικά η κ. Γεροβασίλη, η οποία πρόσθεσε ότι η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων θα είναι «αντικειμενική και όχι πελατειακή», ενώ δεν θα έχει καμία σχέση με την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, που ήθελε να εφαρμόσει ο κ. Μητσοτάκης ως υπουργός, όπου «το 15% έπρεπε να απολυθεί».

Η κ. Γεροβασίλη στην ομιλία της στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Γρεβενών, για τα «2 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» επισήμανε ότι την περίοδο αυτή η ύφεση στην Οικονομία άρχισε να αντιστρέφεται, όπως και η αύξηση της ανεργίας, κάτι που φάνηκε και από τα στοιχεία του 2016. «Θέλουμε περισσότερη Ευρώπη αλλά Ευρώπη της ανάπτυξης και όχι της λιτότητας» τόνισε η κ. Γεροβασίλη και πρόσθεσε ότι ήδη με την εφαρμογή της λιτότητας έχουν διατρανωθεί τα αντιευρωπαϊκά κι ακραία κόμματα.

Από την πλευρά τους εκπρόσωποι φορέων και της αυτοδιοίκησης έθεσαν αρκετά ζητήματα που έχουν σχέση με προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως της μείωσης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης , τα νέα διόδια επί της Εγνατίας Οδού, στο ύψος του Βενέτικου ποταμού και της Νεάπολης Κοζάνης, την έλευση Φυσικού Αερίου, την αναβάθμιση των ΤΕΙ, αλλά και του κόστους παραγωγής των τοπικών προϊόντων.

«Παλεύουμε με το σύστημα των διοδίων, ώστε να αλλάξουν οι συμβάσεις, γιατί τα μεγάλα συμφέροντα πάνε πρώτα στην Κομισιόν για να εξασφαλίσουν τα συμφέροντά τους», είπε χαρακτηριστικά η κ. Γεροβασίλη αναφερόμενη στο θέμα των διοδίων.

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης αναμένεται να επισκεφθεί αύριο (Κυριακή 29/1/2017) το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Keywords
Τυχαία Θέματα