Έβρος: ΠΟΣΓΚΑμεΑ: «Δεν θα γίνουμε μπαλάκι μεταξύ ειδικής αγωγής και υπουργείου για την παροχή υπηρεσιών ποιότητας στα παιδιά μας»

12:25 28/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δυναμική θα είναι η απάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων –Κηδεμόνων ΑμεΑ (ΠΟΣΓΚΑμεΑ),σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση που θα ικανοποιεί όλες τις πλευρές αναφορικά με την υπό εξέλιξη αλλαγή της διαδικασίας συνεργασίας μεταξύ των επαγγελματιών της ειδικής αγωγής και του ΕΟΠΥΥ, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας ο πρόεδρος

της , Γιάννης Λυμβαίος. Ο κ. Λυμβαίος τόνισε ότι δεν θα γίνει ανεκτό από την Ομοσπονδία , «οι γονείς να γίνουν το μπαλάκι στην υπόθεσή αυτή», αναγνωρίζοντας ότι πρόθεση του ΕΟΠΥΥ, επιχειρώντας υπογραφή συμβάσεων μεταξύ οργανισμού και επαγγελματιών ειδικής αγωγής είναι ο ορθότερος έλεγχος σε οικονομικό επίπεδο αλλά και σε ανθρώπινο δυναμικό, όμως ο τρόπος προώθησης του νέου καθεστώτος, έγινε βιαστικά χωρίς να αφήνει περιθώριο διαλόγου που θα μπορούσε να συμβάλλει στον πολύ καλύτερο προσδιορισμό των προϋποθέσεων που πρέπει να πληρούνται για την παροχή καλύτερης ποιότητας υπηρεσιών προς τα άτομα με αναπηρίες αλλά και την οικονομική τους κάλυψη, χωρίς να επιβαρύνονται επιπλέον οι γονείς. «Ζητάμε διασφάλιση ποιότητας στην παροχή υπηρεσιών προς τα παιδιά μας. Κι οι δύο πλευρές πρέπει να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου και με σοβαρότητα να δουν το ζήτημα» είπε ο κ. Λυμβαίος.

Keywords
Τυχαία Θέματα