Γιουβαρλάκια από ρεβίθια με κρέμα από ταχίνι

12:45 12/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μια ιδιαίτερη συνταγή του chef Κωνσταντίνου Κωβαίου, με τα ρεβίθια να μαγειρεύονται σαν… γιουβαρλάκια και το υγιεινό ταχίνι να είναι ο αντικαταστάτης του αυγολέμονου.


Υλικά

Για τα γιουβαρλάκια

250 γραμμ. ρεβίθια2 καρότα1 κρεμμύδι ξερό2 σκελίδες σκόρδοΛίγο τζίντζερ, φρέσκο ή σκόνη1 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος3 κ.σ. ελαιόλαδο100 γραμμ. ρύζι γλασέΛίγο ρεβιθάλευρο για το πουδράρισμαΑλάτιΠιπέρι

Για τον ζωμό

2 λίτρα νερό1 κρεμμύδι1 καρότο2-3 κλωνάρια
σέλερι2 φύλλα δάφνης1 κ.σ. ελαιόλαδοΛίγο κύμινοΛίγο μπούκοβο

Για την κρέμα ταχίνι

1 κ.σ. ταχίνιΧυμός από 2 λεμόνιαΕκτέλεσηΜουλιάζουμε τα ρεβίθια για 12 ώρες, τα ξεπλένουμε καλά, τα στραγγίζουμε και τα αλέθουμε σε μπλέντερ. Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και περνάμε κι από το μπλέντερ τα καρότα, το κρεμμύδι και το σκόρδο.Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε μέχρι να γίνουν ένα σφιχτό μείγμα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα.Ζυμώνουμε σε μικρά κεφτεδάκια και τα περνάμε από λίγο αλεύρι.Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τα λαχανικά και τη δάφνη και τα αφήνουμε να βράσουν για 30’. Αφαιρούμε τα λαχανικά και προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια. Τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 1 ώρα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.Προσθέτουμε το κίμινο και το μπούκοβο και διορθώνουμε την γεύση με αλάτι και πιπέρι -αν χρειάζεται.Όταν είναι έτοιμα, κατεβάζουμε από την φωτιά και σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι με το χυμό λεμονιού προσθέτοντας λίγο λίγο τον ζεστό ζωμό σαν να κάνουμε αυγολέμονο.Ρίχνουμε ξανά την κρέμα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε κυκλικά κι είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε σε βαθιά μπολ με φρέσκο πιπέρι κι έξτρα χυμό λεμονιού.

**Ο Κωνσταντίνος Κωβαίος είναι Chef de Cuisine σε μεγάλο ξενοδοχείο στη Γλυφάδα και παράλληλα γράφει συνταγές για το site της ΕΡΤ και το rockyourlife.gr . Συνεργάζεται με την ομάδα της BeerBartender. Είναι μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων. Επίσης, είναι μέλος της επιτροπής αξιολόγησης των Olymp Taste Awards. Έχει εργαστεί σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα