Κοζάνη: Καταδίκη γιατρών στο Εφετείο για το θάνατο του μικρού Γιάννη

12:29 12/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένοχοι από αμέλεια και σε δεύτερο βαθμό για τον θάνατο το 2010 του μικρού Γιάννη από την Κοζάνη, ηλικίας τότε 13 μηνών, κρίθηκαν δύο γιατροί και μία νοσηλεύτρια, που τιμωρήθηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, με ποινές φυλάκισης από 8 έως 16 μηνών, με 3ετή αναστολή.

Η υπόθεση είχε απασχόλησε το πανελλήνιο, προκαλώντας την παρέμβαση της πρώην υπουργού Υγείας, Μαριλίζας

Ξενογιαννακοπούλου, η οποία είχε ζητήσει να ερευνηθούν οι ακριβείς συνθήκες του θανάτου.

Όλα ξεκίνησαν στις 6 Μαρτίου του 2010, όταν η οικογένεια του παιδιού που είχε παρουσιάσει ήπια αδιαθεσία απευθύνθηκε στο «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο Κοζάνης και το «Μποδοσάκειο» Πτολεμαΐδας, όπου όμως οι παιδιατρικές κλινικές δεν λειτουργούσαν. Έτσι απευθύνθηκαν στο νοσοκομείο της Βέροιας, όπου διαγνώστηκε αρχικά βρογχιολίτιδα κι έπειτα από νοσηλεία στο ίδιο νοσοκομείο, γαστρεντερίτιδα.

Μία σειρά από ιατρικές παραλείψεις, που περιγράφονται στο κατηγορητήριο -όπως η μη χορήγηση ενδοφλέβιου ορού, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να αφυδατωθεί το αγοράκι- επιδείνωσαν την κατάσταση της υγείας του.

Ύστερα από επιμονή των γονιών, ο μικρός Γιάννης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ειδικών παθήσεων «Λοιμωδών» της Θεσσαλονίκης, από το οποίο στη συνέχεια εισήχθη με σηπτικό σοκ στην ΜΕΘ του «Ιπποκράτειου» νοσοκομείου, όπου υπέκυψε λίγες ημέρες αργότερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα