Για «οπορτουνισμό και διάσπαση» κατηγορούν τη ΔΑΣ

19:18 27/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στις αιτιάσεις της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων απαντά η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, δίνοντας συνέχεια στις εκατέρωθεν καταγγελίες, που ξεκίνησε κατά τη διάρκεια των πρόσφατων εκλογών.

Συγκεκριμένα, η Αγωνιστική Πρωτοβουλία εκφράζει την θέση της συγκρότησης προγραμματικού προεδρείου, δηλαδή τη συγκρότηση του νεοεκλεγέντος Δ.Σ. σε Σώμα στη βάση προγραμματικής συμφωνίας. Με αυτό τον τρόπο εξήγησε και το κείμενο που παρέδωσε στη ΔΑΣΠΑΜΕ και στο Ενιαίο Ψηφοδέλτιο και

στο οποίο, αφού γινόταν αναφορά σε βασικά αιτήματα, όπως δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα, αυξήσεις σε μισθούς, επτάωρη, 35ωρη, πενθήμερη εργασία, επισημαίνονταν οι ειδικές προτάσεις της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας για το σωματείο, όπως, σύγκληση ανά τακτά διαστήματα του ΔΣ (πχ ένα κάθε μήνα) και Γενικών Συνελεύσεων (πχ κάθε δύο μήνες) εκτός κι αν υπάρχει έκτακτη ανάγκη για νωρίτερα, συμμετοχή στις απεργίες, στάσεις εργασίας συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες, εκδηλώσεις, πλήρη διαφάνεια πρακτικών και ταμείου, ειδική μέριμνα για προσέγγιση ευαίσθητων ομάδων, όπως άνεργοι, ανασφάλιστοι, μετανάστες, ώρες ανοιχτού γραφείου του σωματείου ανά εβδομάδα, κ.α.

Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία επισημαίνει ότι μετά τις συνεδριάσεις, που έγιναν, η ΔΑΣ αγνόησε το κείμενο και αποχώρησε από την τρίτη συνεδρίαση για την σύγκληση του Δ.Σ. σε Σώμα.

«Η συγκρότηση του νέου Προεδρείου – σημειώνεται στην απάντηση της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας – δεν μπορεί να γίνει με αστικο-κοινοβουλευτικούς όρους, στη βάση των ψήφων που πήρε το κάθε ψηφοδέλτιο, διότι τα σωματεία δεν είναι βουλή. Στη βουλή εκπροσωπούνται κοινωνικές τάξεις. Στο σωματείο συμμετέχουν εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από πολιτικές και άλλες απόψεις. Και η βάση της ένωσής τους είναι τα κοινά προβλήματα και η πάλη για την επίλυσή τους. Για τον λόγο αυτό το Προεδρείο πρέπει να συγκροτηθεί πάνω σε αυτή τη βάση. Στον βαθμό που και οι άλλες παρατάξεις εκπροσωπούν εργατικά συμφέροντα, θα επιδιώξουμε αγωνιστική ενότητα με όλους. Οι όποιες διαφωνίες θα λυθούν στις κοινές γενικές συνελεύσεις και στα κοινά απεργιακά και αγωνιστικά μέτωπα.»

Σε ό,τι αφορά τις επικρίσεις της ΔΑΣ για συμφωνίες με ορίζοντα το Εργατικό Κέντρο, τα μέλη της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας επαναλαμβάνουν τη θέση τους για ένα εργατικό κέντρο ανά νομό, ως έναν τρόπο οργάνωσης του εργατικού κινήματος, επικρίνουν τη ΔΑΣ για «οπορτουνισμό και διάσπαση» εκ της συμμετοχής του ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο και καλούν σε συστράτευση και κοινούς αγώνες όλους τους εργαζόμενους.

Keywords
Τυχαία Θέματα