Καβάλα: Προβληματική η εγκατάσταση Σταθμού Διοδίων

19:15 27/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Επιτροπή για την εγκατάσταση νέου Σταθμού Διοδίων στην Παράκαμψη Καβάλας, που όρισε το ΤΕΙ-ΑΜΘ, αφού εξέτασε τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων κατέληξε ότι πάσχει σε 8 σημεία.

Ο Διευθυντής του Τμήματος Μηχανικών Πετρελαίου κ. Αχιλλέα Χριστοφορίδη που είναι μέλος της Επιτροπής ανέφερε κατά την διάρκεια συνέντευξης τα 8 σημεία τονίζοντας ότι δεν έγινε διαβούλευση με το ενδιαφερόμενο κοινό, η έκταση της περιοχής της μελέτης

είναι ανεπαρκής, δεν υπάρχουν δεδομένα για τον ατμοσφαιρικό αέρα και δεν υπάρχουν δεδομένα για τον θόρυβο. Επίσης ανέφερε ότι η θέση του Σταθμού Διοδίων είναι σε επικίνδυνο σημείο, δεν προβλέπονται εναλλακτικές λύσεις, είναι σε αναντιστοιχία με το νομικό πλαίσιο καθώς και ότι η μελέτη για την Παράκαμψη είναι άσχετη με τον Σταθμό Διοδίων.
Ο πρόεδρος του ΤΕΙ κ. Μητρόπουλος, μαζί με τα μέλη της Γνωμοδοτικής Επιτροπής στην οποία συμμετέχει και ο καθηγητής του ΤΕΙ κ. Εμμανουλούδης Δημήτρης, Διευθυντής στην έδρα της Unesco σε θέματα Οικοσυστημάτων και ο κ. Κωστής Σιμιτσής , νομικός του ΤΕΙ, παρέδωσαν την γνωμοδότηση μαζί με τα συνημμένα έγγραφα και τα νομικά κείμενα στη Δήμαρχο Καβάλας κ. Τσανάκα για να προχωρήσει στις περαιτέρω ενέργειες, όπως την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα