Γάμος σε… σκηνή προσφυγικού καταυλισμού στη Λάρισα

12:47 12/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Ράουνα και ο Άγκμπαρ, εκείνη 18, αυτός 23, ερωτεύτηκαν στην βομβαρδιζόμενη Συρία. Αρραβωνιάστηκαν, όμως λόγω του πολέμου δεν μπόρεσαν να χτίσουν τη ζωή τους στην πατρίδα τους.

Έφυγαν για το μακρύ ταξίδι προς την Ευρώπη. Πριν περάσουν τα ελληνικά σύνορα, στην Τουρκία, τους πάντρεψε ένας ιμάμης. Χωρίς τελετή. Πού χρόνος. Πολυτέλεια.

Κατέληξαν στη Λάρισα πριν απο λίγους μήνες στον προσφυγικό καταυλισμό. Προχθές, η Ράουνα έβαλε νυφικό και ο Άγκμπαρ γαμπριάτικο κοστούμι. Αντάλλαξαν τις βέρες

τους και παρέθεσαν δεξίωση. Όλα αυτά μέσα σε μια απο της σκηνές του καταυλισμού στο Κυψελοχώρι Λάρισας.

Υπήρχε πορτοκαλάδα, γαμήλια τούρτα, προπόσεις, ακόμη και παρανυφάκια.
Τραγούδια, χοροί, κεράσματα. Όλα έγιναν ακριβώς, ή μάλλον σχεδόν, όπως θα γίνονταν και στην πατρίδα τους.

Χορηγοί-επιχειρηματίες της Λάρισας προσέφεραν το νυφικό και το κοστούμι. Ξενοδοχείο της πόλης τους έκανε δώρο μια διανυκτέρευση και την επόμενη μέρα γαμήλιο πρωινό.

Η Δανάη Βαλλιάνου, εθελόντρια, μια γυναίκα που έχει «τρέξει» όσο λίγοι από την πρώτη στιγμή κοντά στους πρόσφυγες που έφτασαν στη Λάρισα πριν απο 8 μήνες γράφει στο facebook:
«Σε κάποιες πόλεις βάζουν λουκέτα στα σχολεία για να μην μπουν τα προσφυγόπουλα… στην δική μας πόλη γίναμε όλοι μια αγκαλιά για την πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής τους❤ Μοναδικοί εθελοντες που έτρεξαν για όλα… κι υπέροχοι χορηγοί που πρόσφεραν ό, τι χρειαζόταν χωρίς δεύτερη σκέψη… Και κάπως έτσι το μια φορά κι έναν καιρό… έγινε πραγματικότητα. Γιατί όπως είπε και μια φίλη, κανένας πόλεμος και καμία βόμβα δε μπορεί να σκοτώσει την αγάπη.»

Το νεαρό ζευγάρι μοιράστηκε την ευτυχία του με τους συμπατριώτες του, πρόσφυγες στο camp, φίλους και εθελοντές.

Οι δυο τους αναμένεται να φύγουν το επόμενο διάστημα από τη Λάρισα και τη χώρα μας για την Γερμανία, όπου βρίσκονται ήδη ο πατέρας και η άρρωστη γιαγιά της κοπέλας.

Keywords
Τυχαία Θέματα