Γ. Ραιδεστινός: Η υποβάθμιση των χωρικών αντιδημάρχων κύρια αιτία της παραίτησης

14:12 28/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την παραίτησή του από τη θέση του Αντιδημάρχου Φαιάκων και Παλαιοκαστριτών κατέθεσε και επίσημα σήμερα στον Δήμαρχο ο Γιώργος Ραιδεστινός. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του σήμερα στην ΕΡΤ Κέρκυρας η βασική αιτία της παραίτησης του είναι το γεγονός ότι ο ρόλος των χωρικών αντιδημάρχων είναι εξαιρετικά υποβαθμισμένος τόσο ώστε να μην μπορούν να λύσουν προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών. Ο κος Ραιδεστινός τονίζει ότι οι αρμοδιότητες των αντιδημάρχων

εξαρτώνται απόλυτα από το Δήμαρχο σύμφωνα με τη νομοθεσία. Η απόφαση του ήταν ειλημμένη εδώ και αρκετό καιρό και για το λόγο αυτό είχε κάνει αίτηση για τη θέση του διευθυντή του Εσπερινού σχολείου η οποία είναι ασυμβίβαστη με τα καθήκοντα της πολιτικής θέσης εντός Αντιδημάρχου. Αρχικά είχε προγραμματίσει να υποβάλλει την παραίτηση του στις 31 Αυγούστου για να μην συμπέσει η αλλαγή των αντιδημάρχων με την κορύφωση της τουριστικής περιόδου αλλά τον υποχρέωσε η υπηρεσία του να την καταθέσει νωρίτερα.
Ο κος Ραιδεστινός ερωτόμενος αν θέτει και γενικότερης πολιτικής θέματα είπε ότι από τους αρχικούς στόχους της παράταξης κάποια ζητήματα έχουν προχωρήσει σε άλλα διαπιστώνει υπαναχωρήσεις, όπως το θέμα της ιδιωτικοποίησης των δύο λιμανιών της ΄Μπενίτσας και της Αλύπας. Το κύριο ζήτημα πάντως που ο ίδιος θέτει είναι ο υποβαθμισμένος ρόλος των χωρικών αντιδημάρχων.

Keywords
Τυχαία Θέματα