«Κυνηγημένοι από τους ναζί»: Δραματική ταινία στην ΕΡΤ3 (trailer)

14:05 28/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

ΚΥΡΙΑΚΗ 30/07/2017, στις 21:00
«KORKORO»

Μια οικογένεια Τσιγγάνων ταξιδεύει τους δρόμους της Γαλλίας κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, την οικογένεια ακολουθεί ο μικρός Claude, ένα νεαρό αγόρι που αναζητά μια νέα οικογένεια αφού οι γονείς του «έφυγαν και δεν επέστρεψε ποτέ». Όταν φτάνουν μια πόλη όπου παραδοσιακά θα σταματήσουν για μερικούς μήνες και θα εργαστούν σε αμπελώνες, μαθαίνουν ότι ένας νέος νόμος τους απαγορεύει τη νομαδική

ζωή. Ο Theodore, ο δήμαρχος της πόλης, και η Miss Lundi, η δασκάλα, προστατεύουν και βοηθούν τους Τσιγγάνους. Παρά το γεγονός αυτό, συλλαμβάνονται και μεταφέρονται σε ένα στρατόπεδο εγκλεισμού. Ο Theodore καταφέρνει να τους σώσει και να τους δώσει ένα κομμάτι της ιδιοκτησίας για να εγκατασταθούν. Αλλά βαθιά ριζωμένη δίψα των Τσιγγάνων για την ελευθερία κάνει αυτόν τον τρόπο ζωής δύσκολο. Αφού ο Theodore και η Miss Lundi συλλαμβάνονται για αντίσταση, οι Τσιγγάνοι αποφασίζουν να επιστρέψουν στον τρόπο ζωής τους και να παραμείνουν ελεύθεροι.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: 2011, César Awards, France, υποψηφιότητα για Best Music Written for a Film. 2010, Jerusalem Film Festival, βραβείο Best Feature. 2009, Montréal World Film Festival, βραβεία Grand Prix des Amériques, Most Popular Film of the Festival, Prize of the Ecumenical Jury – Special Mention.

Έτος παραγωγής: (2009)
Διάρκεια: 111′
Παραγωγή: Γαλλίας
Παίζουν: Marc Lavoine, Marie-Josée Croze, James Thierrée
Σκηνοθεσία: Tony Gatlif

Κατάλληλο για όλους (Απαραίτητη η γονική συναίνεση)

Keywords
Τυχαία Θέματα