Ν. Παπαδόπουλος: Στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Αυτοί που πλήρωσα βαρύτατο τίμημα για να μπορούν να σταθούν στα πόδια τους οι τράπεζες και να αποφευχθεί η χρεωκοπία του κράτους, σήμερα δικαιούνται μια ιδιαίτερη και επιπρόσθετη στήριξη, δήλωσε ο υποψήφιος Πρόεδρος Νικόλας Παπαδόπουλος, ύστερα από συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συνασπισμού Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Αυτοεργοδοτουμένων ΣΥΜΕΑ.

Εξέφρασε την άποψη ότι η πολιτική που πρέπει να

ακολουθηθεί μέσα σε μια προσπάθεια ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας, είναι η αποκατάσταση της μεσαίας τάξης και των ΜμΕ επιχειρήσεων και να βρεθούν τρόποι αποκατάστασης των ζημιών που έπληξαν την κυπριακή οικονομία μετά το κούρεμα και την κατάρρευση το 2013.

Είπε επίσης ότι οι εισηγήσεις που υποβλήθηκαν από το ΣΥΜΕΑ θα μελετηθούν με στόχο κάποιες από αυτές να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα διακυβέρνησης.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΜΕΑ Σταύρος Αλαμπρίτης ανέφερε ότι οι μικρές επιχειρήσεις και οι αυτοεργοδοτούμενοι έχουν πληρώσει το μεγαλύτερο τίμημα της κρίσης και είναι πάρα πολύ δυσαρεστημένοι τόσο από την προηγούμενη κυβέρνηση όσο και από τη σημερινή Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση που τυγχάνουν.

«Όχι μόνο δεν έχουμε καμιά απολύτως στήριξη στην προσπάθειά μας να επιβιώσουμε, τουναντίον καταδιωκόμαστε», δήλωσε.

Εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του μετά τη συνάντηση με τον υποψήφιο Πρόεδρο Νικόλα Παπαδόπουλο, σε πάρα πολλά θέματα τα οποία θα πρέπει, όπως είπε, να προωθηθούν για να επιβιώσει αυτή η τάξη των αδικημένων πολιτών, όπως είπε, που είναι κυρίως μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, που είναι οι στυλοβάτες του κράτους και της οικονομίας.

Αναφορικά με το πρόβλημα των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων των μικρών επιχειρήσεων, είπε ότι συμφώνησαν πως θα πρέπει να περάσουν νομοσχέδια για κούρεμα των δανείων από τόκους και έξοδα που έχουν επιβληθεί στα δάνεια των μικρών επιχειρήσεων μετά την κρίση το Μάρτη του 2013.

ΠΗΓΗ: KYΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα