Φτιάξε ομάδα και πάρε τη σκυτάλη

16:06 11/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν στην καρδιά της Λάρισας οι πρωτοποριακοί αγώνες σκυταλοδρομιών στους οποίους η νίκη θα έχει τη μικρότερη σημασία, καθώς εκείνο που προέχει, είναι η προώθηση τόσο του αθλητικού πνεύματος, όσο και της αλληλεγγύης. Η σκυτάλη βέβαια σημαίνει και συνεργασία, στοιχείο που είναι απαραίτητο προκειμένου να έχουν επιτυχία οι αγώνες.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης δόθηκε σήμερα συνέντευξη τύπου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, παρουσία των αντιπεριφερειαρχών Θανάση Παιδή

και Βασίλη Αναγνωστόπουλου, του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου για θέματα αθλητισμού του Δήμου Λαρισαίων, Γιώργου Κωσταρόπουλου, του προέδρου του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Ν. Λάρισας Αναστάσιου Παπαναστασίου, του προέδρου του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας καθώς και της διατροφολόγου Μαρίας Δημοπούλου.

Από την πλευρά της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο κ. Θανάσης Παιδής τόνισε τη σημασία που δίνει η περιφέρεια Θεσσαλίας σε αυτού του είδους της διοργανώσεις και στον αθλητισμό, τονίζοντας ότι «η περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει τον αθλητισμό και τις διοργανώσεις που αποβλέπουν στην αλληλεγγύη και στη συνεργασία».
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του κ. Γιώργου Κωσταρόπουλου, ο οποίος είπε: «‘Ως δήμος Λαρισαίων στηρίζουμε τις εκδηλώσεις που αφορούν τον μαζικό αθλητισμό. Ενημερώσαμε και ζητήσαμε σε αυτόν τον αγώνα να πάρουν μέρος μαθητές δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων στους αγώνες σκυταλοδρομίας 4.50 και 4.100 που θα γίνουν στην κεντρική πλατεία».
Τους διοργανωτές και τους αθλητές και αθλήτριες που θα πάρουν μέρος ευχαρίστησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αναπήρων Νομού Λάρισας Αναστάσιος Παπαναστασίου, καθώς ένα μέρος των εσόδων θα διατεθούν στον σύλλογο τους.

“Σημαντικό ρόλο στην διεξαγωγή του αγώνα θα παίξει και ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Λάρισας», επεσήμανε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αποστόλης Γούλας και συνέχισε , «ένας σύλλογος που μας έχει κάνει περήφανους με τις συνεχείς του επιτυχίες τα τελευταία χρόνια και που σε κάθε αγώνα που γίνεται στην περιοχή μας δίνει δυναμικά το παρών τόσο με τους αθλητές που συμμετέχουν όσο και με την εθελοντική βοήθεια που προσφέρει. Προσωπικά παρ’ ότι ο χρόνος για προπόνηση είναι ελάχιστος προσπαθώ να συμμετέχω στους αγώνες δρόμου που γίνονται στην περιοχή και θα μου δώσει μεγάλη χαρά η συμμετοχή μου στους αγώνες Βίκος Street Relays. Άλλωστε ο σκοπός είναι ιερός, αφού τα έσοδα θα δοθούν στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Λάρισας, κάτι το οποίο ελπίζω να παρακινήσει και τους συμπολίτες μας.»
Τέλος να σημειωθεί ότι την Κυριακή 16 Οκτωβρίου είναι Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής για την οποία μίλησε η διατροφολόγος κ. Μαρία Δημοπούλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα