Φούρνοι: Κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος και της πλαστογραφίας αντιμετωπίζει ο Δήμαρχος

09:01 2/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Κλητήριο θέσπισμα με τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος και της πλαστογραφίας απεστάλη από τις Εισαγγελικές Αρχές Σάμου στο Δήμαρχο Φούρνων Γιάννη Μαρούση και σε υπάλληλο του δήμου. Σύμφωνα με πληροφορίες η άνω των 1500 σελίδων δικογραφία αφορά αναθέσεις έργων και τα πρακτικά των αντίστοιχων αποφάσεων από το 2011 έως το 2014. Τις συγκεκριμένες υποθέσεις κατήγγειλε στη δικαιοσύνη παράταξη της αντιπολίτευσης. Προσφυγή στο Δικαστικό Συμβούλιο Αιγαίου κατά της παραπομπής κατέθεσε ο Δήμαρχος Φούρνων, ενώ σύμφωνα με το περιβάλλον του, οι κατηγορίες

είναι αίολες και με πολιτική σκοπιμότητα.

Ειδικότερα, η παραπομπή του Δημάρχου Φούρνων αφορά αναθέσεις έργων οι οποίες φέρονται να έχουν γίνει χωρίς τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Σύμφωνα με τη δεύτερη κατηγορία δήμαρχος και υπάλληλος του δήμου φέρονται να έχουν παραποιήσει πρακτικά της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου. Συνολικά το ποσό που διέθετε ο δήμος για έργα ξεπερνούσε τις χρονιές εκείνες τις 500.000 ευρώ σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης.

“Στην οικονομική επιτροπή παίρναμε αποφάσεις μόνο για τη δαπάνη των ποσών και όχι για για τη διάθεση τους σε συγκεκριμένους εργολάβους. Αυτό καταγραφόταν και στα πρακτικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα