Σύλληψη πατέρα και γιου και μιας γυναίκας για λαθραίο καπνό και αρχαιότητες στη Λάρισα

08:45 2/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, δύο άντρες, ηλικίας 62 και 28 ετών (πατέρας και γιος) και μία 60χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της παραβίασης του Τελωνειακού Κώδικα και της νομοθεσίας περί προστασίας των αρχαιοτήτων.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν περίπου (45) κιλά αφορολόγητου κατεργασμένου καπνού και (13.000) πακέτα λαθραίων πακέτων τσιγάρων, καθώς και (21) πήλινα αντικείμενα, πρώιμης ελληνιστικής και ρωμαϊκής

περιόδου

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, σύμφωνα με τα οποία οι δύο άντρες πωλούν πακέτα αφορολόγητων τσιγάρων και καπνού, οι αστυνομικοί έθεσαν υπό διακριτική επιτήρηση τον 62χρονο.

Χθες το πρωί, τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν σε καφενείο ιδιοκτησίας της 60χρονης, όπου μετέβη με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και της παρέδωσε άνευ αντιτίμου (52) πακέτα αφορολόγητων τσιγάρων, διαφόρων εταιρειών, προκειμένου εκείνη να τα διαθέσει προς πώληση.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο προαναφερόμενο όχημα, το οποίο κατασχέθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (111) πακέτα αφορολόγητων τσιγάρων, διαφόρων εταιρειών και (24) συσκευασίες που περιείχαν συνολικά (1.200) γραμμάρια αφορολόγητου κατεργασμένου καπνού.

Λίγη ώρα αργότερα, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο γιος του 62χρονου, σε σημείο κοντά στην οικία τους.

Από την κατοχή του 62χρονου, καθώς και σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία των δύο αντρών, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:

Keywords
Τυχαία Θέματα