Φεστιβάλ «ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ 2016» στο «Φρούριο» της Λάρισας

21:47 3/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Για το παρόν και το μέλλον του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος μίλησαν μεταξύ άλλων η νεολαία της Κομμουνιστικής Απελευθέρωσης και το Νέο Αριστερό Ρεύμα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ 2016 που πραγματοποιήθηκε στο λόφο του «Φρουρίου».

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ «ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ 2016», περιέλαβαν πολιτικές εκδηλώσεις, συζητήσεις και θεματικά περίπτερα που προσέγγισαν ζητήματα της κοινωνικής και πολιτικής διαπάλης, όπως είναι το ζήτημα των νέων εργατικών και νεολαιίστικων αγώνων στην Ελλάδα

και σε όλο τον κόσμο, το τεράστιο θέμα της προσφυγιάς και της μετανάστευσης και η επανεξέταση των ιστορικών γεγονότων του Ελληνικού εμφυλίου 60 χρόνια από το ξέσπασμα του, ενώ μια σειρά από θεματικά εργαστήρια προσέγγισαν ειδικές πλευρές που αφορούν τη ζωή της νεολαίας.
Η έναρξη του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με την εκδήλωση με θέμα «Η εργατική νεολαία διεθνώς οργανώνεται και νικά! Η προοπτική της κομμουνιστικής απελευθέρωσης απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα» στην οποία μίλησαν οι Γιάννης Σαλάπας, μέλος της ATTACK, Γιάννης Ευσταθίου, Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση και Στέφανος Μολόχας, μέλος του ΚΣ της νΚΑ.

Το μουσικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ άνοιξε με τους Λαρισαίους «Εναλλάξ» και ολοκληρώθηκε με τους «social waste» που εμφανίστηκαν στην κορύφωση της βραδιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα