Ο Μαμούτε και το…Γουέμπλεϊ!

21:01 3/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με την επιστροφή του Γιούρι Μαμούτε (ή Μαμουτέ, ή επί το σωστότερο Μαμούτσι -«μαμούθ», δηλαδή), στην γενέτειρά του, την Βραζιλία, για να «ενσωματωθεί» στην ομάδα της Γκρέμιο (από την οποία είχε έρθει ως δανεικός στον Παναθηναϊκό), για να «μετακομίσει» στην συνέχεια (εκτός συγκλονιστικού απροόοπτου), στο νέο του «σταθμό», την ομάδα Ναούτικο (επίσης στη Βραζιλία), εγείρονται εύλογα ερωτηματικά για την παρουσία (;) τού συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή στο «τριφύλλι»…

Ο Yuri Souza Almeida, όπως είναι το αληθινό όνομά του, μόνο «μαμούθ» δεν αποδείχτηκε στον Παναθηναϊκό… και μάλιστα

όχι μόνο «πέρασε και δεν ακούμπησε», αλλά, στην ουσία, η παρουσία του αποτέλεσε «τροχοπέδη», καθώς όσες φορές αγωνίστηκε η απόδοση του, μέσα στο γήπεδο, ήταν (επιεικώς) πολύ κάτω, του μέτριου…

Δηλαδή, σε απλά Ελληνικά, όταν έπαιζε ο Μαμούτε, και δεν βρίσκοντανστην ενδεκάδα (για παράδειγμα), ο Νίκος Καλτσάς, ή ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος, το «τριφύλλι» έπαιζε με παίκτη λιγότερο..

Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής σίγουρα και δεν άξιζε τα 100.00 €, τα οποία σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό «Radio Bandeirantes», στοίχισε ο εξάμηνος δανεισμός του, από την Γκρέμιο, στους «πράσινους».

ΥΓ. Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα έχει αναλάβει το δύσκολο έργο, του να φέρει σε πέρας τις διαπραγματεύσεις ώστε οι «πράσινοι» να ξεφορτωθούν τα «βαριά» συμβόλαια των Εσιέν, Σάντσεθ και Βέμερ, ώστε να εξοικονομηθούν περισσότερα από… τρία (3!) εκατομμύρια ευρώ!

ΥΓ2 Την Δευτέρα αρχίζουν τα έργα ανακατασκευής της Λεωφόρου, με την αρχιτεκτονική-κατασκευαστική εταιρεία που έχει αναλάβει το εν λόγω «πρότζεκτ».

ΥΓ Συμπληρώθηκαν 45 χρόνια, από «ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ ΓΟΥΕΜΠΛΕΪ»…

Έντεκα Ελληνόπουλα, υπό τις οδηγίες του Φέρεντς Πούσκας (και του υπόλοιπου τεχνικού τιμ), έγραψαν την μεγαλύτερη επιτυχία της Ελλάδας, σε συλλογικό επίπεδο.

Αυτό που έλαβε χώρα εκείνο το απόγευμα της 2ης Ιουνίου στο «Γουέμπλεϊ», αυτή η ποδοσφαιρική εποποιία, ίσως ακόμα δεν έχει «κατανοηθεί» σε όλο της το «εύρος», και ίσως ποτέ δεν θα μπορέσουμε να καταλάβουμε το «πώς» μία Ελληνική ομάδα (ο Παναθηναϊκός, δηλαδή), κοίταξε στα «μάτια» την ποδοσφαιρική «μηχανή» που άκουγε στο όνομα «Αγιαξ», του Γιόχαν Κρόιφ και της υπόλοιπης παρέας των Ολλανδών, του Ρίνους Μίχελς!

Όμως είναι και κάποια πράγματα που δεν τα γνωρίζει ο (πολύς) κόσμος αρχηγός του Αγιαξ στο Γουέμπλεϊ, ΔΕΝ ήταν ο Γιόχαν Κρόιφ, αλλά ο Βέλιμπορ Βάσοβιτς, (Velibor Vasovic), Γιουγκοσλάβος (τότε), από την Σερβία!

Keywords
Τυχαία Θέματα