Εξάρθρωση από την ΕΛΑΣ σπείρας που έκλεβε αυτοκίνητα μέσω αγγελιών

20:23 7/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Εγκληματική οργάνωση της οποίας τα μέλη εξαπατούσαν, έκλεβαν και εκβίαζαν ιδιώτες οι οποίοι είχαν αναρτήσει στο διαδίκτυο αγγελία πώλησης των δικύκλων τους, εξάρθωσε η ΕΛΑΣ.

Συνελήφθη ένας 18χρονος, ο οποίος φέρεται να είναι ο αρχηγός της σπείρας, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται επιπλέον οκτώ άτομα.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, της απάτης, της κλοπής και της εκβίασης, ενώ ο συλληφθείς

κατηγορείται επιπλέον και για αντίσταση.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συστήσει από 6μήνου και πλέον συμμορία, με σκοπό την διάπραξη απατών σε βάρος ιδιοκτητών δικύκλων οι οποίοι πωλούσαν μέσω ηλεκτρονικών αγγελιών τις μοτοσυκλέτες τους.

Συγκεκριμένα εντόπιζαν μέσω διαδικτυακής ιστοσελίδας, πωλητές δικύκλων και στη συνέχεια έρχονταν σε τηλεφωνική επικοινωνία, με σκοπό να ορίσουν συνάντηση σε συγκεκριμένο σημείο στην Ελευσίνα ή στα Μέγαρα. Εκεί επιδείκνυαν στα θύματα μεγάλο χρηματικό ποσό, πείθοντάς τους να ολοκληρώσουν τη διαδικασία της μεταβίβασης.

Με το πέρας της μεταβίβασης, τους οδηγούσαν εντός του καταυλισμού στην περιοχή «Βλυχός» Μεγάρων, όπου εκεί με διάφορα προσχήματα (έλεγχος του δικύκλου κλπ.) και χωρίς να έχουν καταβάλει το συμφωνηθέν αντίτιμο, έπαιρναν τα δίκυκλα και απομάκρυναν τους ιδιοκτήτες από τον καταυλισμό, είτε επικαλούμενοι διάφορες δικαιολογίες (αρρώστια, ατύχημα συγγενικού τους προσώπου κλπ) είτε εκφοβίζοντάς τους.

Σε πολλές περιπτώσεις επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τα θύματά τους και απαιτούσαν από αυτούς την καταβολή χρηματικού ποσού, που κυμαίνονταν από 450 έως 1.700 ευρώ, προκειμένου να τους επιστρέψουν τα κλεμμένα δίκυκλα.

Κατασχέθηκαν δύο κλεμμένες μοτοσυκλέτες. Εξιχνιάσθηκαν οκτώ περιπτώσεις κλοπών.

Αίθουσα σύνταξης ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα