«Εξαιρετικά δύσκολο για την Ε.Ε να δουλέψει με τον Τραμπ», δήλωσε ο Π.Μοσκοβισί

17:31 8/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Οταν βλέπω τον Ντόναλντ Τραμπ βλέπω τη φιγούρα ενός λαϊκιστή με αντιευρωπαϊκή ρητορική» δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, τονίζοντας ότι ως «πολιτικός αξιωματούχος απεύχεται το ενδεχόμενο η ΕΕ να εργαστεί με μια κυβέρνηση Τραμπ», αν ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ κερδίσει τις εκλογές τον Νοέμβριο.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκφράζει, σε κάθε περίπτωση ανησυχίες σε σχέση με μια υποψηφιότητα η οποία είναι μερικές

φορές αλλόκοτη«, συνέχισε ο Γάλλος επίτροπος κατά τη συνέντευξη που χαρακτηρίστηκε «ποταμός» από τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

«θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να εργαστεί κανείς με μια κυβέρνηση Τραμπ, επιθυμώ να το αποφύγουμε, αλλά εάν είναι αύριο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, θα πρέπει να συνεργαστούμε», υπογράμμισε ο Μοσκοβισί.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει πάρει θέση» αναφορικά με την υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον και τον Ντόναλντ Τραμπ, διαβεβαίωσε αρχικά ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών, για να καταλήξει σε δριμύ κατηγορώ: «Οι δηλώσεις Τραμπ επικρίνονται από μέλη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και ανώτατα στελέχη όπως ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Πολ Ράιαν, που επέκρινε τον Τραμπ για ρατσιστική ρητορική και επίθεση σε μεξικανικής καταγωγής βουλευτή».

Ο επίτροπος επί των οικονομικών της ΕΕ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και «στις αντιευρωπαϊκές θέσεις προστατευτισμού της αμερικανικής οικονομίας», που εκφράζει ο δισεκατομμυριούχος και φαβορί του ρεπουμπλικανικού κόμματος για το χρίσμα.

ΠΗΓΗ:

Keywords
Τυχαία Θέματα