Ολ.Γεροβασίλη: «Συζητάμε και σύστημα απλής αναλογικής – Δεν πανηγυρίσαμε για το Ελληνικό»

16:07 8/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Όλες οι πρακτικές που διευρύνουν και εμβαθύνουν τον δημόσιο διάλογο θα εξεταστούν, ανέφερε για τη συνταγματική αναθεώρηση» η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξη στον ραδιοσταθμό «Σκάι».

Η συνταγματική διαδικασία για την αναθεώρηση του Συντάγματος δεν θα παρακαμφθεί επισήμανε, εμπλέκοντας όμως και πάλι τη συμμετοχή του λαού στο θέμα. «Στη συζήτηση αυτή θα εμπλακούν τα πολιτικά κόμματα, αλλά και ο ελληνικός λαός, θα δούμε πώς… Δεν έχει αποφασιστεί τίποτα αν θα γίνει διαδικασία με λαό και

ποιον τρόπο» πρόσθεσε.

Ειδικότερα, όπως είπε χαρακτηριστικά η κ. Γεροβασίλη «ουδείς υπονόησε, ουδείς σκέφθηκε ότι θα παρακαμφθεί η συνταγματική διαδικασία για την αναθεώρηση του Συντάγματος» είπε ακόμη, διευκρινίζοντας προηγούμενες δηλώσεις της στο μπρίφινγκ. Παράλληλα, επέκρινε τον Ευάγγελο Βενιζέλο για τις αναφορές του.

«Δεν άνοιξα αυτό τον κύκλο συζήτησης εγώ, απλώς δεν τον έκλεισα», ανέφερε μάλιστα.

Στη διαβούλευση για τον εκλογικό νόμο θα συζητηθεί το σύστημα της απλής αναλογικής, ο τρόπος και οι λεπτομέρειές του, αποκάλυψε η Όλγα Γεροβασίλη. «Είμαστε πάντα υπέρ της αναλογικής» σημείωσε.

Αναφορικά με το Ελληνικό, ο κ.

Keywords
Τυχαία Θέματα