Έβρος: Πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανεργίας μελετά η κυβέρνηση

20:31 9/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την πρόθεση της κυβέρνησης να γίνει ένα στοχευμένο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανεργίας στον νομό Έβρου βάσει των αναγκών που υπάρχουν και όχι μέσα από κάποια προγράμματα, ανακοίνωσε η υπουργός εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσίογλου από την Αλεξανδρούπολη, ολοκληρώνοντας την διήμερη περιοδεία της στον Έβρο.

Σε συνάντηση που πραγματοποίησε με το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Έβρου στην Αλεξανδρούπολη,

συζητήθηκαν ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις ΣΣΕ και την αδήλωτη εργασία .
«Δεν κλείνουμε τα μάτια στην πραγματικότητα. Γνωρίζουμε τι συμβαίνει στην αγορά εργασίας. Τα φαινόμενα που μας καταγγέλλονται σε εμάς καθημερινά, αλλά και στο ΣΕΠΕ δείχνουν μια έξαρση των αυθαιρεσιών,» είπε η κ. Αχτσιόγλου και πρόσθεσε :«δεν μπορούμε να συλλάβουμε όλες τις πιθανές ιδέες για να αποφύγει κανείς την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, μπορούμε όμως να κάνουμε ότι, είναι δυνατόν με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα φαινόμενα.»

Για την κριτική που ασκήθηκε για τις δυο επιχειρήσεις του νομού ,την ΕΒΖ ,αλλά και τον Μαρινόπουλο ότι, δεν βοήθησε η κυβέρνηση, η κ. Αχτσίογλου είπε, πως « δεν είναι δίκαιη» και εξήγησε πως στον Μαρινόπουλο υπήρξε μια ισχυρή παρέμβαση για να μπορέσει να βρεθεί μια διάδοχη κατάσταση, αλλά και στο ζήτημα της ΕΒΖ «η παρέμβαση μας ,»όπως είπε, «ήταν αρκετά καθοριστική για να λειτουργήσει και να είναι αυτός ο φορέας οικονομικής δραστηριότητας που στηρίζει την περιοχή.»

Συντάκτης: Όλγα Ορφανίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα