Αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΝΔ για την απουσία Χουλιαράκη από το EWG

20:01 9/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την έντονη δυσαρέσκειά της εξέφρασε, με ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία για την απουσία του Γιώργου Χουλιαράκη από τη συνεδρίαση του EuroWorking Group. Κατόπιν συννενόησης με τον πρόεδρο του EuroWorking Group Τόμας Βίζερ η απουσία του κ. Χουλιαράκη, απαντά το Υπουργείο Οικονομικών.

«Ενώ η δεύτερη αξιολόγηση, μετά από καθυστέρηση ενός

χρόνου, βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο και η χώρα κινδυνεύει να χάσει την ένταξή της στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, η Κυβέρνηση «περί άλλα τυρβάζει». Ο αρμόδιος Υπουργός κ. Χουλιαράκης, αντί να εκπροσωπεί τη χώρα στην κρίσιμη συνεδρίαση του EuroWorking Group, αποφασίζει να εξαφανιστεί. Πρόκειται άραγε για ανεκδιήγητη ανευθυνότητα ή συμβαίνει κάτι άλλο;, διερωτάται η Πειραιώς. Και σημειώνει πως την ευθύνη έχει ο κ. Τσίπρας, ο οποίος «οφείλει, επιτέλους, να καταλάβει πως ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να πληρώνει άλλο, ούτε την ανευθυνότητα της Κυβέρνησης, ούτε τα εσωκομματικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ».

Κατόπιν συννενόησης με τον Τ. Βίζερ η απουσία του κ. Χουλιαράκη

Σε συνεννόηση και συμφωνία με τον πρόεδρο του EuroWorking Group κ. Τόμας Βίζερ, στη σημερινή συνεδρίαση τη χώρα εκπροσωπεί ο αναπληρωτής του ΑΝΥΠΟΙΚ, κ. Γιώργου Χουλιαράκη και θεσμικά αρμόδιος για το ρόλο αυτό κ. Παναγιώτης Νικολαΐδης, επισημαίνει το Υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του. Και προσθέτει ότι έχει συμβεί και στο παρελθόν και πως όταν κριθεί σκόπιμο και αναγκαίο θα συμβεί ξανά στο μέλλον, όπως ισχύει σε κάθε σοβαρή χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα