Ευ. Τσακαλώτος: Πάνω από 1 δισ. ευρώ το κοινωνικό μέρισμα (video)

22:51 31/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τουλάχιστον 1,1 δισ. ευρώ θα διανεμηθεί φέτος από την υπέρβαση του πρωτογενούς πλεονάσματος, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ.

Ο κ. Τσακαλώτος περιέγραψε τους τομείς στους οποίους θα διανεμηθούν τα ποσά, τονίζοντας ότι το μεγαλύτερο μέρος «θα δοθεί για κοινωνικούς σκοπούς», σε πολίτες που αντιμετωπίζουν ακραία φτώχεια, αλλά και σε «κομμάτι των μεσαίων τάξεων», αφήνοντας ανοικτό να διανεμηθεί σε νέους και σε ανέργους.

Δήλωσε ότι θα

υπάρξουν κριτήρια για να καλύψουν όλες τις κατηγορίες, προσθέτοντας πως ένα άλλο μέρος «θα δοθεί σε οργανισμούς που χρωστάμε», εννοώντας προφανώς την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου.

Όσον αφορά την γ’ αξιολόγηση, ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε τη βούληση να ολοκληρωθεί έως το σχηματισμό της νέας γερμανικής κυβέρνησης, προκειμένου η Ελλάδα να συμμετάσχει στις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν για το χρέος, την έξοδο από το πρόγραμμα και τη συμμετοχή ή μη του ΔΝΤ.

Αναφερόμενος στα δύσκολα θέματα που απομένουν στο πλαίσιο της γ’ αξιολόγησης, συμπεριέλαβε σε αυτά την ενέργεια (δεν αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση, αλλά αφορά τη δεσπόζουσα θέση της ΔΕΗ), κάποιες ιδιωτικοποιήσεις, καθώς και κάποια κοινωνικά ζητήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα