Ε. Καϊλή: Η κεντροαριστερά μπορεί να ηγηθεί της χώρας

21:57 31/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σαφή θέση υπέρ της υποψηφιότητας του Ν. Ανδρουλάκη στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Κεντροαριστεράς πήρε η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, η οποία βρέθηκε σήμερα το απόγευμα στο Οικονομικό Επιμελητήριο της Λάρισας, προκειμένου να ενημερώσει τους εκπροσώπους του επιχειρείν για τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται μέσω του αναπτυξιακού πακέτου Γιούνκερ.

Θέλω να πιστεύω, είπε η κ. Καϊλή ότι αυτή η διαδικασία αφορά πέρα από την Κεντροαριστερά όλη τη χώρα και

πρόσθεσε: “Θα πρέπει να σκεφτόμαστε καταρχήν ως αξιωματική αντιπολίτευση και σε δεύτερο λόγο ως μια παράταξη που μπορεί να ηγηθεί της χώρας γιατί διαθέτει μεταρρυθμιστές πολιτικούς πολλά χρόνια τώρα που έκαναν πολύ σημαντικό έργο. Θεωρώ ότι πρέπει να μπει η νέα γενιά μπροστά και θα μπορέσει να ξαναπείσει τον κόσμο ότι έχουμε καθαρό λόγο και καθαρές λύσεις και έχουμε μάθει από τα λάθη του παρελθόντος. Εγώ στηρίζω τον συνάδελφό μου στην ευρωβουλή τον Ν. Ανδρουλάκη θεωρώντας ότι συγκεντρώνει χαρακτηριστικά ως νέοι άνθρωπος, αλλά έχοντας βαθιές πολιτικές αναφορές και έχοντας εκλεγεί στην πιο δύσκολη εκλογική διαδικασία που αφορά ολη την Ελλάδα και νομίζω ότι αντιλαμβάνεται ότι η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει ξανά το ρόλο που της αξίζει”.

Για τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται μέσω του πακέτου Γιούνκερ για το ελληνική επιχειρείν, η κ. Καϊλή τόνισε μεταξύ άλλων: “Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκε και η δεύτερη φάση του πακέτου Γιούνκερ, ουσιαστικά 500 δισ. Ευρώ θα κινητοποιηθούν για να γίνουν επενδύσεις σε όλη την Ευρώπη. Η Ελλάδα οφείλει να ηγηθεί σ΄αυτή την προσπάθεια γιατί έχει και μεγαλύτερη ανάγκη. Έχουμε διασφαλίσει ότι θα μπορεί να πάρει όχι μόνο χρηματοδοτήσεις αλλά μέχρι και 50% της κάθε επένδυσης να συμμετέχει η Ευρωπαϊκή Επενδυτική τράπεζα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, ελπίζω να μη μας σταματήσουν ιδεοληψίες να εκμεταλλευτούμε αυτές τις δυνατότητες και επειδή έχω δουλέψει σε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του φακέλου, σχεδόν τα πάντα πλέον μπορούν να χρηματοδοτηθούν από αυτή την πρωτοβουλία της Κομισιόν για τα επόμενα 4 – 5 χρόνια”.

Keywords
Τυχαία Θέματα