Εσθονοί δήμαρχοι στην Κρήτη

09:50 6/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Επιτελείο από 26 δημάρχους και προέδρους Δημοτικών Συμβουλίων από την επαρχία Πέλβα της Ανατολικής Εσθονίας, επισκέφθηκε το Δήμο Χερσονήσου με σκοπό την ενημέρωση και την απόκτηση τεχνογνωσίας, για την οργανωτική δομή και λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα.

Η επίσκεψή τους συνδέεται με τη διοικητική μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης που προτίθεται σύντομα να πραγματοποιήσει η κυβέρνηση της Εσθονίας, και θα οδηγήσει στη συγχώνευση δήμων.
Ο δήμαρχος, Γιάννης Μαστοράκης, αναφέρθηκε στο

προφίλ του κατεξοχήν τουριστικού Δήμου της Κρήτης, η γενική γραμματέας, Νατάσσα Νηστικάκη παρουσίασε την οργανωτική δομή του Δήμου, και άλλα στελέχη στάθηκαν στον τρόπο διαχείρισης στο τομέα της ύδρευσης και της αποκομιδής απορριμμάτων.
Στο τέλος των παρουσιάσεων υπήρξε διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για θέματα της αυτοδιοίκησης, αλλά και για τον «Καλλικράτη», την τελευταία μεγάλη διοικητική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους πραγματοποιήθηκε ξενάγηση, στο Βιολογικό στις Γούβες, στα διυλιστήρια του φράγματος Αποσελέμη, στο ΧΥΤΑ Χερσονήσου, ενώ ξεναγήθηκαν στο ενυδρείο Κρήτης, στο μουσείο Λυχνοστάτης, στον αρχαιολογικό χώρο Μαλίων, στο λαογραφικό μουσείο Μοχού, στο Κράσι, στο μοναστήρι της Κεράς και στη Μονή Γκουβερνιώτισσας στις Ποταμιές.

Keywords
Τυχαία Θέματα