ΕΡΤ1 – Η δεκαετία του ’80

15:08 28/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ «Το φαινόμενο Ρήγκαν» παραγωγής ΗΠΑ 2016, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές από τη συχνότητα της ΕΡΤ1, σε – Α’ τηλεοπτική μετάδοση – την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017 και ώρα 23:15.

Η επιρροή του Ρήγκαν στην δεκαετία του ’80 υπήρξε τεράστια και καθοριστική. Σ’ αυτό

το επεισόδιο θα δούμε τα κεντρικά πρόσωπα και τα γεγονότα στις δύο θητείες του στον Λευκό Οίκο: Νομοθετικά επιτεύγματα και πολιτικές οπισθοχωρήσεις, η απόπειρα δολοφονίας και η ηρωική επιστροφή του. Η κρίση στη Μέση Ανατολή και η αποφασιστικότητα του Ρήγκαν να στηρίξει μια ομάδα ανταρτών στη Λατινική Αμερική παρά λίγο να του στοιχίσει την Προεδρία στο σκάνδαλο Ιράν/Κόντρας. Η δημοφιλία του στον Αμερικανικό λαό υπήρξε τεράστια και θα δούμε το γιατί.

Μια παραγωγή του πολυβραβευμένου Τομ Χανκς.

Κάποιες δεκαετίες είναι μεγαλύτερες από άλλες.«Ήταν η καλύτερη εποχή, ήταν η χειρότερη εποχή»: Η περίφημη φράση του Ντίκενς για τη Γαλλική Επανάσταση ταιριάζει γάντι στη δεκαετία του ’80. Ο κόσμος κρατούσε την αναπνοή του καθώς ο Ψυχρός Πόλεμος ανάμεσα στις δύο υπερδυνάμεις έληγε, ως εκ θαύματος, ειρηνικά, από την άλλη όμως ο πλανήτης μάθαινε για έναν ανίατο, μυστηριώδη ιό που απειλούσε με παγκόσμια επιδημία. Οι χρηματιστές της Γουόλ Στριτ έγιναν οι νέοι ροκ σταρ της εποχής, καθώς η κοιμισμένη δεκαετία του ’70 έδινε την θέση της στην τρέλα του ’80. Όμως το οικονομικό μπουμ έφερε τη χλιδή και μαζί την διαφθορά, με απρόβλεπτες συνέπειες. Γεννήθηκε ο προσωπικός υπολογιστής και άρχισε η τεχνολογική επανάσταση. Η παγκόσμια μουσική σκηνή ανακάλυψε το χιπ χοπ, το MTV, τον Πρινς και τους U2, αλλά έχασε τον Τζον Λένον. Ενώ άρχισε να αλλάζει και η τηλεόραση και να φλερτάρει με την ποιότητα, ταυτόχρονα όλοι αναρωτιόνταν «Ποιος σκότωσε τον Τζέι Αρ;»

Keywords
Τυχαία Θέματα