ΕΡΤ Χανίων – Τ. Βάμβουκας: Νέος κανονισμός για τους κοινόχρηστους χώρους – Αυθαιρεσίες στην παραλία της Μαχαιρίδας; (audio)

22:32 10/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στόχος του νέου κανονισμού είναι να μπει μια τάξη στο θέμα των κοινόχρηστων χώρων στα Χανιά, δήλωσε στην ΕΡΤ Χανίων ο Δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας.

Η νέα πρόταση που τίθεται από σήμερα έως και τις 25 Νοεμβρίου σε δημόσια διαβούλευση, στόχο έχει να υπάρχει ένα σύγχρονο πλαίσιο, προσαρμοσμένο στη νομοθεσία, ένας κανονισμός που σταδιακά θα βάλει τάξη στην άναρχη και συχνά ακαλαίσθητη

εικόνα της κατάχρησης των κοινόχρηστων χώρων.


Η πανέμορφη παραλία της Μαχαιρίδας και η… διάνοιξη δρόμου

Σε ότι αφορά την παραλία της Μαχαιρίδας στο Ακρωτήρι και για την οποία καταγγέλθηκαν καταπατήσεις, ο κ. Βάμβουκας ανέφερε ότι ναι μεν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου διαβεβαιώνουν ότι η επίμαχη έκταση δεν αποτελεί Δημοτική περιουσία αλλά ανήκει σε ιδιώτη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η διάνοιξη δρόμου είναι νόμιμη. Στη συνέντευξή του στον σταθμό των Χανίων ο κ. Βάμβουκας, δήλωσε ότι είναι σε αναμονή του σημερινού πορίσματος του Τμήματος Πολεοδομίας του Δήμου, ενώ δεσμεύτηκε ότι σε περίπτωση παράνομων παρεμβάσεων, ο Δήμος θα σταματήσει τον ιδιώτη. Τέλος, και σε ότι αφορά τη σημερινή παρουσίαση της μελέτης ανάπλασης της παραλίας της Νέας Χώρας, ο κ. Βάμβουκας τόνισε ότι το έργο θα ξεκινήσει άμεσα, αφού έχει εγκριθεί και εκταμιευθεί η χρηματοδότησή του.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Βάμβουκας:

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Keywords
Τυχαία Θέματα