Λιβανέζος τρομοκράτης η αιτία της επίθεσης στη Γαλλική Πρεσβεία (video)

21:03 10/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένας λιβανέζος τρομοκράτης, έγκλειστος 32 χρόνια σε γαλλικές φυλακές, εκτιμάται από την αντιτρομοκρατική ότι είναι η αιτία της επίθεσης με χειροβομβίδα στη Γαλλική Πρεσβεία, κατά την οποία τραυματίστηκε ελαφρά ο αστυνομικός φρουρός.

Στις 04:45, λίγη ώρα πριν από την αλλαγή βάρδιας των αστυνομικών φρουρών, άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού πέταξαν χειροβομβίδα αμυντικού τύπου έξω από τη Γαλλική Πρεσβεία στη Βασιλίσσης Σοφίας και εξαφανίστηκαν.

Η χειροβομβδία εξερράγη σε απόσταση περίπου τριών μέτρων από

την αλεξίσφαιρη σκοπιά, στην οποία βρισκόταν ο 33χρονος ειδικός φρουρός που τραυματίστηκε ελαφρά και νοσηλεύεται στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Οι ελληνικές Αρχές αντέδρασαν άμεσα και διενεργούν έρευνα, ενώ η πρεσβεία είναι σε συνεχή επαφή με τις Αρχές, προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια όλων.

Μήνυμα νηφαλιότητας έστειλε ο πρέσβης της Γαλλίας προς τους Γάλλους πολίτες που κατοικούν στην Ελλάδα.

Η ελληνική αστυνομία θα επιτελέσει το καθήκον της και θα εγγυηθεί την προστασία των πολιτών, δήλωσε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η Ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει την επίθεση στην Πρεσβεία της Γαλλικής Δημοκρατίας και εκφράζει τη συμπαράστασή της στον Ειδικό Φρουρό που τραυματίστηκε από την επίθεση.

Την ανησυχία του για την επίθεση εξέφρασε μέσω twitter ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την τρομοκρατική επίθεση καταδίκασαν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα