ΕΡΤ Χανίων – Ν. Σταμπολίδης: Στην Κρήτη το πρώτο συνέδριο για τη Δημόσια Αρχαιολογία (audio)

17:56 9/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το πρώτο συνέδριο για τη Δημόσια Αρχαιολογία στην Ελλάδα είναι πλέον γεγονός.

Από την Παρασκευή 12 ως την Κυριακή 14 Μαΐου, η πανεπιστημιακή κοινότητα και η κοινωνία των πολιτών πλησιάζουν ακόμα περισσότερο η μία την άλλη με την ευκαιρία του συνεδρίου που πραγματοποιείται στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Το συνέδριο είναι μια πολλαπλασιαστική δράση

ενός πολύ ενδιαφέροντος, εκπαιδευτικού κατά βάση προγράμματος που χρηματοδοτείται από το Erasmus+. Ονομάζεται Innovarch (Innovating Training Aims for Public Archaeology) και αποσκοπεί στο να αναπτύξει καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας για να ενταχθεί το μάθημα της Δημόσιας Αρχαιολογίας στα προγράμματα σπουδών των ευρωπαϊκών πανεπιστημίων. Πρόκειται για μια κοινοπραξία τεσσάρων ιδρυμάτων, με συντονιστή το Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης και συμμετέχοντες το Carl Linnaeus της Σουηδίας, το Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας και το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Το τελευταίο ανήκει στον πυρήνα Πανεπιστημίων της Ευρώπης που εργάζονται συστηματικά για να αποτελέσει η Δημόσια Αρχαιολογία οργανικό κομμάτι των αρχαιολογικών σπουδών.

Για τη Δημόσια Αρχαιολογία και για τα πολλαπλά οφέλη της μίλησε στην ΕΡΤ Χανίων ο Καθηγητής Νίκος Σταμπολίδης. Ακούστε τη συνέντευξη:

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Keywords
Τυχαία Θέματα