Αλεξανδρούπολη: Kέντησαν την ιστορία της πόλης σε ένα πανό 15 μέτρων

16:38 9/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε ένα πανό 15 μέτρων κέντησαν και αποτύπωσαν την ιστορία της Αλεξανδρούπολης 49 γυναίκες με πρωτοβουλία του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης.
Συγκεκριμένα χρειάστηκαν 25.000 μ. κλωστή,1εκ 700.000 βελονιές και 16.750 χαρακτήρες .

Το πανό θα αναρτηθεί το Σάββατο 13 Μαΐου στη 1 το μεσημέρι μπροστά στην είσοδο του Δημαρχείου Αλεξανδρούπολης στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της 14ης Μαΐου για την απελευθέρωση της πόλης.
«Το πανό αυτό σηματοδοτεί σημαντικά

γεγονότα από την γέννηση της πόλης μέχρι και σήμερα. Έτσι και εμείς θέλαμε να αφήσουμε το ίχνος μας πάνω σε αυτό που λέγεται με την κλωστή ,την μνήμη που σηματοδοτεί την κλωστή και την ιστορία αυτού του τόπου,» ανέφερε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η Διευθύντρια και ιδιοκτήτρια του ΕΜΘ Αγγελική Γιαννακίδου.
«Είναι μια ιδιαίτερη προσέγγιση της ιστορίας μνήμης της πόλης. Είναι σημαντικό γιατί υπάρχει ένα χρονολόγιο, υπάρχουν κάποια γεγονότα ,υπάρχουν κάποιες μνήμες που γιορτάζουμε και όταν αυτές κεντιούνται από γυναίκες της περιοχής νομίζω ότι αποκτά άλλη διάσταση,» εξήγησε η κ. Γιαννακίδου και πρόσθεσε: « έτσι και αλλιώς το μουσείο αυτόν τον στόχο έχει, να εμπλέξει την κοινωνία σε αυτό που λέγεται μνήμη του τόπου, είτε αυτό αφορά την ιστορία, η άλλες εκφάνσεις του πολιτισμού.»

Συντάκτης: Όλγα Ορφανίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα