Τα τοπικά προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου εντυπωσίασαν στο «Agro Quality Festival»

11:49 19/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Έντονη ήταν η παρουσία της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων, με 26 περίπτερα, στο 7ο Agro Quality Festival που διεξήχθη στην Αθήνα.
Το Φεστιβάλ το οποίο αποτελεί θεσμό στην παρουσίαση πιστοποιημένων ελληνικών προϊόντων, έδωσε την ευκαιρία στους παραγωγούς της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να προβάλουν σε αξιόλογο αριθμό επισκεπτών τη μοναδικότητα των προϊόντων τους.
Η ποιότητα και η μοναδικότητα των προϊόντων των νησιών της Περιφέρειας που παρουσιάστηκαν, εντυπωσίασε τους επισκέπτες

του φεστιβάλ, ενώ το Αγροτικό Χωριό που λειτούργησε καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ έδωσε την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν τον τρόπο παραγωγής μέσα από εργαστήρια και δράσεις που αναπαριστούν την παραγωγή στην ύπαιθρο.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην τοπική τυροκομική παραγωγή καθώς παράλληλα με το 7ο Agro Quality Festival, έλαβε χώρα και το 4ο Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος και Τυριού, στα πλαίσια του οποίου πραγματοποιήθηκε ο 4ος Διαγωνισμός Ελληνικών Τυριών.
Τα εγκαίνια του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκο Μπόλαρη, ο οποίος επισκέφθηκε και συνομίλησε με όλους τους παραγωγούς που συμμετείχαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα