ΕΡΤ Χανίων – Αντ. Μπαλωμενάκης: Η μεταβίβαση του «Ερρίκος Ντυνάν» σε ιδιωτικά συμφέροντα είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο (audio)

23:49 3/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Η μεταβίβαση του «Ερρίκος Ντυνάν» σε ιδιωτικά συμφέροντα είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο από μόνο του σαν γεγονός.

Έχουμε ένα νοσοκομείο, ένα κοινωφελές ίδρυμα που ιδρύθηκε με δωρεά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, πολλαπλώς ευνοήθηκε, χρηματοδοτήθηκε από το ελληνικό Δημόσιο διαχρονικά, μέσα από συγκεκριμένες μεθοδεύσεις, οι οποίες αποτυπώνονται ανάγλυφα σε μια δικογραφία που έχει έρθει στη Βουλή και από ένα σύνολο εγγράφων και στοιχείων, τα οποία περιέρχονται

σιγά σιγά στη γνώση μας. Εχουμε, λοιπόν, και τη μεταβίβαση αυτής της περιουσίας σε ιδιωτικά συμφέροντα μεθοδευμένα», ανέφερε σε ομιλία του στη Βουλή ο Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στην υγεία και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χανίων Αντ. Μπαλωμενάκης.

«Σ’ αυτή τη διαδικασία μεταβίβασης ενεργότατο ρόλο έχουν παίξει τουλάχιστον τρεις υπουργοί. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό που σας λέω, με την έννοια ότι αν δεν υπήρξαν συγκεκριμένες κυβερνητικές παρεμβάσεις πρώτον, συγκεκριμένες καλύψεις δεύτερον, δεν θα ήταν δυνατή αυτή η γιγαντιαία μεταφορά», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Την επόμενη Πέμπτη, ο πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ανδρέας Μαρτίνης, έχει κληθεί για κατάθεσει στην Εξεταστική Επιτροπή για την περίοδο 1997-2014 και ο κ. Μπαλωμενάκης αναφερόμενος σ’ αυτό είπε πως ο κ. Μαρτίνης «θα μπορέσει να ξεκαθαρίσει αυτά που έχει πει σε τρεις διαδοχικές καταθέσεις του και αποκαλύπτει πράγματα, γεγονότα, παρεμβάσεις. Αυτό θα πρέπει να το εξειδικεύσει και να τα τεκμηριώσει, με ονόματα και με στοιχεία, διότι λέει «ο τάδε υπουργός, για παράδειγμα, με πίεσε να κλείσω, ο Λοβέρδος συγκεκριμένα με πίεσε να κλείσω την αντιδικία με τον Βγενόπουλο», τόνισε μεταξύ άλλων.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Μπαλωμενάκης τόνισε ότι στην συγκεκριμένη υπόθεση, οι πηγές πληροφοριών δεν επικεντρώνονται μόνο στο πρόσωπο του κ. Μαρτίνη, ενώ ανέφερε ότι το στοίχημα είναι διπλό: Τόσο να αποδοθούν οι όποιες ευθύνες μέσα από την πλήρη διερεύνηση και της συγκεκριμένης υπόθεσης, όσο και να αποτραπούν αντίστοιχα φαινόμενα στο μέλλον.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων ο Αντ. Μπαλωμενάκης;

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου – Ηλεκτρονική επεξεργασία: Βάιος Χειμώνας

Keywords
Τυχαία Θέματα